איך בוחרים שמן זית

אצלנו במשק מתעסקים עם שמן זית מזה עשרות שנים. עבורנו ההבדל בטעם ובסוג הזית היה ברור מאליו תמיד, אך רק בשנים האחרונות זו הפכה להיות תרבות של ממש, אנשים הפכו למומחים בענייני זנים וסוגים. לכן, החלטנו להיות קצת יותר יצירתיים ומעבר להבדל הזני, ליצור סדרה שתדגיש בפני הצרכן את ההרגשה שהוא יקבל לאחר הטעימה. בחרנו להשתמש בבידול שיעזור לכל אחד לדעת למה הוא מתחבר יותר. את החלוקה ביצענו בצורה הבאה:

שמן זית עדין ועשבוני– בלנד הבית שכולל בתוכו את הזנים פיקואל וברנע. השילוב החביב על שפים, שכן הוא מאפשר חופש פעולה מלא במטבח. הטעם והריח של הבלנד אינם משתלטים על האוכל. זהו שמן זית מעולה לבישול, לטיגון דגים ולטיבול לא מודגש. הבלנד מגיע לאחר שעבר תהליך הצללה מלאה בחבית ולכן מראהו נקי ושקוף לחלוטין.
שמן זית מריר וארומטי– תחת המינוח הזה קיימים שני זנים, סורי וקורטינה. הראשון הוא מוותיקי הארץ ופופולרי מאוד, את השני אולי אתם פחות מכירים מעולם הזיתים ושמו מזכיר את ניידות המשטרה של שנות ה- 80, אך מדובר בזן שמוצאו באיטליה והוא אחד המשובחים שיש בארץ המגף. המאפיין המשותף של הסורי והקורטינה הוא הטעם העז. לשניהם ניחוחות חזקים וסיומת מרירה. רבים שמחפשים "להרגיש טעם חזק של זיתים" יימצאו את השלווה בסדרה הזו. סלטים, בשרים ולחם טרי משתלבים נפלא.
שמן זית חריף ופירותי– זהו מוצר הדגל של שמן זית כתית מעולה של פתורה. סדרת הכרם הוותיק ביותר הקיים בחווה. הזן נבאלי הוא אחד האחרונים שלא עבר השבחה גנטית, לכן כמות הזיתים המופקת ממנו מעטה והוא מעניק לנו מעט מאוד אחוזי שמן מדי שנה. בזכות ההשקעה הרבה בכרם, זהו ללא ספק השמן זית הטוב ביותר אותו תוכלו לפגוש בארץ. יש פה פירותיות נעימה שמשתלבת עם טעמי פלפל שמעניקים חריפות רכה. מושלם לטיבול, מושלם בצלחת. אחרי שטועמים מבינים את הקסם.
שמן זית ראשון המסיק– גולת הכותרת של שמן זית בתקופת המסיק. זה מוצר שזמין לרכישה בחודשים נובמבר-פברואר בלבד. מדובר על שמן שלא נכנס לחביות אלא נמזג באופן ישיר לבקבוק או לפח. ארומה מטורפת שמעניקה חוויה של ניחוחות לאחר הגשם, כמו דשא שזה עתה נקצר. עומד בפני עצמו ומומלץ בחום ליד פיתה שנשרפה קלות באש או לחם טרי שיצא מהתנור. תענוג שקשה להעביר במילים.
2015-12-28T13:16:08+00:00

השאר תגובה