קונפי היא טכניקת בישול איטי של ירקות, בשר, או דגים, בה נעטף חומר הגלם בשומן השומר על עסיסיותו. אחד מסוגי הקונפי שנעשה בהם שימוש תכוף במטבח הים תיכוני הוא קונפי שום. ניתן (ואף מומלץ!) לשלב אותו במנות שונות ומגוונות, החל מסלטים, דרך מאפים ועד תבשילים. כמה שהוא קל להכנה, כך הוא נדיר בטעמו ומשדרג כל מנה אליה הוא משודך.

את קונפי השום מבשלים בכמות נדיבה של שמן זית כתית מעולה ואיכותי, שמרכך את שיני השום ומספיג בהן את טעמו. במתכון של מיקה פודארט השתמשנו בברנע שלנו, שמן זית עדין ועשבוני, המתאפיין בסיומת מעט חריפה. מכיוון שהברנע אינו "שתלטן" בטעמו, הוא "השידוך" המושלם לקונפי שום מהביל ונימוח.

מצרכים:
4 ראשי שום קלופים
2 פלפל צ׳ילי אדום יבש
עלה דפנה
ענף רוזמרין
קורט מלח גס
כוס שמן זית מזן ברנע

אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הגלם בכלי חרס עם מכסה
מכניסים לתנור שחומם ל- 170 מעלות, לחצי שעה
מוציאים מהתנור ומצננים
(אם אין כלי חרס ניתן לבשל את הקונפי בסיר, על להבה נמוכה, עד שעד שהשום מתרכך.)

מיקה פודארט מארחת בביתה היפואי ארוחות שף מפנקות שמחברות בין אנשים וטעמים, מנחה סדנאות בישול בארץ ובעולם ומוציאה טיולים קולינריים לגאורגיה, ובקרוב גם לאוזבקיסטן.