
שמן זית
זוכה פרסים
שמני הזית שלנו מופקים משבעה זנים מובחרים הגדלים בכרמי הזיתים בלב חבל לכיש, ונבחרו בקפידה בזכות פרופיל טעמים ייחודי . כל שמן מופק בכבישה קרה בלבד ונושא עמו חותמת של מצוינות עם זכיות בתחרויות החשובות והיוקרתיות בעולם. בזכות טרואר יוצא דופן, תנאי גידול אידיאליים וחקלאות ברת קיימא, הצלחנו לזקק מכל זן את הטוב שבו.
מגוון זנים לבחירה
ברנע
זן ישראלי ייחודי, שמקורו בישראל וגדל אצלנו בכרמים. פירותיות בשלה, מרירות עדינה וחריפות נמוכה. מתאים לתיבול, בישול קל והשלמת טעמים למנות מגוונות.





שמן זית כתית מעולה
בכבישה קרה מזן ברנע
היישר מהכרמים שלנו בחבל לכיש
זן הברנע, שמקורו בישראל וגדל אצלנו בכרמים, הוא פיתוח ישראלי ייחודי של פרופ' שמעון לביא ונחשב להצלחה בינלאומית. השמן המופק ממנו מצטיין באיזון טעמים מעודן, יציבות גבוהה לאורך זמן ועמידות בפני חמצון. הכרמים שלנו, השוכנים בלב חבל לכיש, נהנים מטרואר ייחודי, המעניק לשמן זה פרופיל טעמים עשיר ורב-שימושי.
שמן הזית מזן ברנע מתאפיין ב:
פירותיות בשלה עם ניחוחות אגוזיים עדינים, מרירות עדינה, חריפות נמוכה
מקור הזן: ישראל.
מתאים במיוחד ל:
תיבול סלטים ומנות קרות, טיגון קל ובישול גורמה, שלמת טעמים למנות דגים, ירקות וגבינות
Ptora – From The Ground Up

ברנע
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח.
לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
לצפייה בסרטון
פישולין
זן פישולין, שמקורו בפרובאנס, צרפת וגדל אצלנו בכרמים. פירותיות ירוקה, מרירות עדינה וחריפות מאוזנת. מתאים לסלטים, דגים, גבינות רכות ואפייה.







שמן זית כתית מעולה
בכבישה קרה מזן פישולין
היישר מהכרמים שלנו בחבל לכיש
זן הפישולין, שמקורו בפרובאנס, צרפת וגדל אצלנו בכרמים, ידוע בטעמיו המאוזנים ועמידותו הגבוהה. שמן זה מצטיין בארומה עדינה, גוף מאוזן וריכוז גבוה של נוגדי חמצון טבעיים.
שמן הזית מזן פישולין מתאפיין ב:
פירותיות ירוקה עם ניחוחות עשבוניים, מרירות עדינה, חריפות מאוזנת
מקור הזן: פרובאנס, צרפת.
מתאים במיוחד ל:
תיבול סלטים ומנות קרות, שילוב עם גבינות עדינות ודגים, שימוש באפייה ובישול גורמה
Ptora – From The Ground Up

פישולין
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח.
לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
לצפייה בסרטון
קורנייקי
זן קורנייקי, שמקורו בכרתים, יוון וגדל אצלנו בכרמים. פירותיות עדינה, מרירות קלה וחריפות מעודנת. מתאים למנות קרות, פסטות, מאפים ובישול גורמה.


שמן זית כתית מעולה
בכבישה קרה מזן קורנייקי
היישר מהכרמים שלנו בחבל לכיש
זן הקורנייקי, שמקורו בכרתים, יוון וגדל אצלנו בכרמים, מפיק שמן עדין ואלגנטי עם איזון מושלם בין פירותיות, מרירות וחריפות.
שמן הזית מזן קורנייקי מתאפיין ב:
פירותיות ירוקה-עדינה, מרירות עדינה, חריפות מעודנת
מקור הזן: כרתים, יוון.
מתאים במיוחד ל:
תיבול סלטים ומנות קרות, שילוב עם פסטות, מאפים ומנות דגים, שימוש בבישול גורמה ובאפייה
Ptora – From The Ground Up

קורנייקי
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח.
לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
לצפייה בסרטון
בלנד
בלנד ייחודי, הגדל אצלנו בכרמים. פירותיות מאוזנת, מרירות עדינה וחריפות מודגשת. מתאים לכל סוגי הבישול והתיבול.



שמן זית כתית
מעולה בכבישה קרה
בלנד ייחודי מהכרמים שלנו בחבל לכיש
הבלנד הייחודי של פתורה משלב מספר זני זיתים מובחרים, הגדלים אצלנו בכרמים, שנבחרו בקפידה ליצירת שמן בעל פרופיל טעמים מאוזן ועמוק.
שמן הזית בבלנד שלנו מתאפיין ב:
פירותיות מאוזנת עם נגיעות עשבוניות, מרירות עדינה עד בינונית, חריפות מודגשת אך מאוזנת
מקור הזנים:
שילוב של זנים מובחרים הגדלים אצלנו בכרמים, בהם ברנע, פיקואל, קורטינה וזנים נוספים.
מתאים במיוחד ל:
תיבול סלטים ומנות קרות, בישול, צלייה ואפייה, שילוב במנות ים-תיכוניות וקולינריה עילית
Ptora – From The Ground Up

בלנד
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח.
לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
לצפייה בסרטון
נבאלי
הנבאלי של פתורה, שמן הזית הותיק של המשק. הוא זן מקומי עתיק יומין, כמות הזיתים המופקת ממנו וכמות השמן בפרי נמוכות במיוחד. הזיתים נמסקים במסיק ידני סלקטיבי ובהקפדה יתרה. גם הסירוגיות, אחת לשנתיים, משפיעה על היבול באופן משמעותי ותורמת לנדירותו בנוף המקומי. ואף על פי כן עומדת לו הזכות להיות שמן זית בעל אופי וארומה ייחודיים. השמן מתאפיין בחריפות נעימה ופירותיות בשלה וירוקה גם יחד. הזיתים בכרם פתורה גדלים על אדמת חרסית פורייה, נהנים מהאוויר הצלול של שפלת יהודה ומטופלים בשיטות מסורתיות, המשמרות את הכבוד לאדמה ולפרותיה. עצירת השמן מתבצעת מיד עם תום המסיק וללא שיהוי. כרמי הזיתים ניטעו ב־1976 בסמוך לחורבות היישוב פתורה, שהיה מקור להפקת שמן כבר בתקופות קדומות. זהו שמן הזית הישראלי הראשון שזכה במדליית זהב בתחרות הגדולה בעולם NYIOOC, שמתקיימת בניו יורק.


רק כשטועמים מבינים את הקסם. זן מקומי עתיק ונדיר, הנמסק במסיק ידני סלקטיבי ובהקפדה יתרה כבר משנת 1976 בעל פירותיות ירוקה ובשלה וחריפות נעימה. שמן הזית הישראלי הראשון שזכה במדליית זהב בתחרות היוקרתית NYIOOC בניו יורק.

נבאלי
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח.
לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
לצפייה בסרטון
פיקואל
זן פיקואל, שמקורו באנדלוסיה, ספרד וגדל אצלנו בכרמים. פירותיות ירוקה עם ניחוחות הדריים, מרירות בינונית וחריפות מודגשת. אידיאלי לצלייה, תיבול ובישול עז טעמים.













שמן זית כתית מעולה
בכבישה קרה מזן פיקואל
היישר מהכרמים שלנו בחבל לכיש
זן הפיקואל, שמקורו באנדלוסיה, ספרד וגדל אצלנו בכרמים, הוא מהזנים הנפוצים והאהובים בעולם, בזכות טעמו העמוק, ריכוז גבוה של נוגדי חמצון ועמידות יוצאת דופן. הכרמים שלנו, השוכנים בלב חבל לכיש, נהנים מטרואר ייחודי, אשר תורם לפרופיל הטעמים המורכב והאיכותי של שמן זה.
שמן הזית מזן פיקואל מתאפיין ב:
פירותיות ירוקה עם ניחוחות הדריים, מרירות בינונית, חריפות מודגשת.
השמן מופק בכבישה קרה בלבד, תוך שמירה על הארומה הטבעית והרכבו הבריא. הוא מתאים במיוחד למי שמחפש שמן זית עם אופי מובחן, מרקם עשיר ואיזון מדויק בין המרכיבים.
מקור הזן: אנדלוסיה, ספרד.
עץ הפיקואל חזק ובעל צימוח מהיר, עלים ירוקים-כסופים ופרי מוארך בגודל בינוני עם אחוז שמן גבוה במיוחד. הזן מצטיין בעמידות למחלות ומזיקים ומתאים לגידול בתנאי אקלים מגוונים.
מתאים במיוחד ל:
תיבול סלטים ומנות קרות, צלייה ובישול ארוך, ליווי מנות בשריות וגבינות עזות טעם.
Ptora – From The Ground Up

פיקואל
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח.
לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
לצפייה בסרטון
קורטינה
זן איטלקי עוצמתי, שמקורו בפוליה-בארי, איטליה וגדל אצלנו בכרמים. פירותיות ירוקה, מרירות בולטת וחריפות מודגשת. אידיאלי לתיבול מנות קרות ולחיזוק טעמים עזים.







שמן זית כתית מעולה
בכבישה קרה מזן קורטינה
היישר מהכרמים שלנו בחבל לכיש
זן הקורטינה, שמקורו באיטליה וגדל אצלנו בכרמים, הוא מהזנים המסורתיים של מחוז פוליה בדרום איטליה. הוא ידוע בתכולה גבוהה של פוליפנולים, מה שהופך את השמן המופק ממנו לבריא במיוחד עם חיי מדף ארוכים.
שמן הזית מזן קורטינה מתאפיין ב:
פירותיות ירוקה ורעננה, מרירות בולטת, חריפות מודגשת
מקור הזן: פוליה-בארי, איטליה.
מתאים במיוחד ל:
תיבול מנות קרות ודגים, חיזוק טעמים במטבח הגורמה, מאכלים הדורשים עומק וארומה מודגשת
Ptora – From The Ground Up

קורטינה
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח.
לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
לצפייה בסרטון
איך טועמים שמן זית?

ערבול
מזגו כף שמן זית לכוס זכוכית קטנה. נתחיל בחימום השמן בעזרת אחיזת תחתית הכוס ביד אחת ,ביד השנייה כסו את הכוס ואז סובבו בעדינות את הידיים בצורה נגדית תוך יצירת מערבולת בשמן, המערבולת משחררת את הארומה של השמן.

שאיפה
פתחו את הכוס והכניסו את קצה האף לפתח הכוס וקחו שאיפה,עצמו את העניים והתרכזו בריחות.

לגימה
לאחר מכן קחו לגימה מהשמן. בזמן הלגימה מקמו את הלשון בחלק האחורי של השיניים העליונות וקחו שאיפה. פעולה זו מפיצה את השמן בפה ומסייעת בשחרור הטעמים של שמן הזית.

בליעה
לבסוף יש לבלוע את השמן תוך תשומת לב לטעמים המגוונים שאתם חווים.
