נבאלי

הנבאלי של פתורה, שמן הזית הותיק של המשק. הוא זן מקומי עתיק יומין, כמות הזיתים המופקת ממנו וכמות השמן בפרי נמוכות במיוחד. הזיתים נמסקים במסיק ידני סלקטיבי ובהקפדה יתרה. גם הסירוגיות, אחת לשנתיים, משפיעה על היבול באופן משמעותי ותורמת לנדירותו בנוף המקומי. ואף על פי כן עומדת לו הזכות להיות שמן זית בעל אופי וארומה ייחודיים. השמן מתאפיין בחריפות נעימה ופירותיות בשלה וירוקה גם יחד. הזיתים בכרם פתורה גדלים על אדמת חרסית פורייה, נהנים מהאוויר הצלול של שפלת יהודה ומטופלים בשיטות מסורתיות, המשמרות את הכבוד לאדמה ולפרותיה. עצירת השמן מתבצעת מיד עם תום המסיק וללא שיהוי. כרמי הזיתים ניטעו ב־1976 בסמוך לחורבות היישוב פתורה, שהיה מקור להפקת שמן כבר בתקופות קדומות. זהו שמן הזית הישראלי הראשון שזכה במדליית זהב בתחרות הגדולה בעולם   NYIOOC, שמתקיימת בניו יורק.

No data was found
הוסף טקסט מרחף כאן
הוסף טקסט מרחף כאן
הוסף טקסט מרחף כאן

רק כשטועמים מבינים את הקסם. זן מקומי עתיק ונדיר, הנמסק במסיק ידני סלקטיבי ובהקפדה יתרה כבר משנת 1976 בעל פירותיות ירוקה ובשלה וחריפות נעימה. שמן הזית הישראלי הראשון שזכה במדליית זהב בתחרות היוקרתית NYIOOC בניו יורק.

    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן