
הכל התחיל מחלום.
לאחר שנמלט מגרמניה, חלם שמואל תמיר לפתח חקלאות בארץ ישראל ודמיין את נכדיו מתרוצצים בין עצי הזית אותם יטע. בשנות ה-50 של המאה הקודמת הגיע שמואל יחד עם אשתו טובה ליישב את חבל לכיש. עשירה בטבע, עתיקות, נופים וחקלאות מייצרת פיסת ארץ זו שמני זית ומוצרים שהם ייחודיים בנוף הקולינרי המקומי. דמיינו לילות מדבר קרים וימים חמים ארוכים, משפחה וקהילה עוטפת, עבודת אדמה והקמת מורשת חקלאית ארטיזנלית. להיות חקלאי מצטיין משמעו לרקוד עם הטבע בתיאום מושלם. אנו מקפידים על תהליכי גידול טבעיים ומקיימים המתחשבים בסביבה, כאשר בבוא העונה הם קוצרים את גמולם והטבע משיב להם אהבה. לאחר נטיעת כרם זיתי הנבאלי בסוף שנות ה-70, החלה פעילות ייצור שמן הזית הראשון של המשפחה. עם הזמן והעברת השרביט משמואל וטובה לבן נועם ולנכד עדו, הורחבה החווה, שולבו טכנולוגיות חדשניות לצד שיטות חקלאות מסורתיות ונסללה הדרך לנטיעת זנים חדשים, כרמי ענבי יין ושיתופי פעולה עם חקלאים מהאזור. החיבור בין ההיסטוריה לעידן החדש הוליד את המותג פתורה, יצרן שמן הזית הבינלאומי
בעל המוניטין שהוא כיום.

עיר מקראית ושמה פתורה
השם נקרא על שם עיר ביזנטית ששרידי גת קדומה מתקופתה נחשפו בתחילת שנות האלפיים תחת עצי הזית הוותיקים של המשק – הפך למוביל בתחומו בזכות הגישות פורצות הדרך, אשר אפשרו למותג להגיע לפסגות חדשות ולפתח מוצרי קולינריה עילית, ביניהם שמן זית בעל הכרה עולמית, יינות בוטיק ודבש בלתי נשכח. חדשנות, יצירתיות ועיצוב יוצא דופן עומדים בבסיסם של מוצרי הפרימיום הללו המזכים את פתורה כל שנה בפרסים יוקרתיים ובהכרה מקומית ובינלאומית כמותג שמן זית מוביל בישראל, כל זאת תוך שמירה על כבוד עמוק לסביבה הטבעית בה הוא שוכן.
בסופי השבוע המשפחה מגשימה את החלום של סבא שמואל ונהנית מפיקניק בחורשה שבין כרמי הזיתים.


“שמן נבאלי לא דומה לאף אחד אחר, וזה של פתורה הוא שמחה גדולה. פניו המסולעים של הכרם הקשו את כניסת הטרקטורים והמרססים, אז השאירו אותו ככה, אורגני, עם כל הקפריזות שלו, שיגדל כדרך אבות.”
הילה אלפרט, ישראל היום