בחירת שמן זית

חפשו את תו האיכות של מועצת הזיתים. המועצה מבצעת בדיקות איכות במעבדה מדי שנה ותו האיכות אומר שהשמן עומד בתקנים הבינלאומיים.

שימו לב לתאריך התפוגה. לפי משרד הבריאות, אחרי שמבקבקים את השמן – תוקפו שנה אחת. תוקפו של שמן זית בפח: שנה וחצי.

בדקו את דרגת החמיצות של השמן. מומלץ לקנות שמן זית כתית מעולה הנחשב כבעל דרגת האיכות הגבוהה ביותר, ורמת החמיצות שלו היא עד 0.8%.

קנו שמן זית בבקבוק זכוכית (לא פלסטיק!) והעדיפו שמן זית בבקבוק כהה. האור מפרק את השמן וגורם לשחרור ריחות לא נעימים. יוצא מן הכלל הוא שמן זית ראשון המסיק – סדרה שיוצאת בתקופת המסיק בלבד ובה כדי להבחין בעכירות השמן הבתולי שלא עובר סינון, הוא נמזג לבקבוקים שקופים.

צבע השמן – למרות מה שנהוג לחשוב, אין קשר בין צבע השמן ואיכותו. הצבע מושפע מהזנים השונים של הזיתים, ממועד המסיק ומהאזור הגיאוגרפי של הכרם.

צלילות השמן – שמן לא צלול הוא לרוב שמן שלא סונן ויש בו חלקי זיתים ומשקעים. אין בכך פסול, זה רק עניין של העדפה אישית. שמן זית שרק נמסק מכיל משקעים התורמים לעכירות. לאחר כחודש, המשקעים שוקעים והשמן הופך לצלול.
גם כאן נציין כיוצא מן הכלל את ראשון המסיק – שמן זית בתולי המכיל בתוכו את משקעי תהליך האצירה ולכן מראהו עכור ולא צלול. שמן זה מאופיין בארומות חזקות, ניחוחות עזים וטעם עשיר ומלא.

טעם השמן – טעמו של שמן זית משתנה ומושפע מזני הזיתים, שיטת המסיק, אזור הגידול ועוד. בעוד מותגי שמן זית רבים נותנים לשמן הזית שלהם את שם הזן, אצלנו בפתורה החלטנו לחלק את סדרות שמני הזית שלנו לפי טעמים בסיסיים שהם מציעים:
מריר וארומטי המשלב את הזנים סורי וקורטינה; חריף ופירותי המבוסס על זן הנבאלי המובחר שלנו; או עדין ועשבוני שהוא למעשה בלנד של 3 זני זיתים משובחים מאדמת חבל לכיש: פישולין, ברנע ופיקואל. עניין של טעם אישי, כל אחד והעדפותיו.

מחיר – כאן אין חוכמות! שמן זית איכותי עולה יותר כי תהליך הפקתו יקר יותר. אם נתקלתם בשמן זית זול במיוחד, בדקו טוב את הפרמטרים שהוזכרו וגם את התוקף של השמן.

שיהיה בתיאבון!

2015-10-03T15:11:40+00:00

משלוח חינם בקניה מעל 300 ₪ סגור