מבצעים
-
Cantina Experience
₪180Original price was: ₪180.₪169Current price is: ₪169. -
טחינה גולמית טבעית
₪30Original price was: ₪30.₪27Current price is: ₪27. -
תמר מג'הול ג'מבו פרימיום
₪55Original price was: ₪55.₪49Current price is: ₪49. -
All In Wine
₪199Original price was: ₪199.₪189Current price is: ₪189. -
זיתים שחורים במלח
₪25Original price was: ₪25.₪18Current price is: ₪18. -
קפה שחור קולומביה
₪24Original price was: ₪24.₪20Current price is: ₪20. -
Cantina Sensation
₪409Original price was: ₪409.₪369Current price is: ₪369. -
Cantina 27 Red
₪150Original price was: ₪150.₪129Current price is: ₪129.
והימים ימי ראשית הסתיו, או במילים אחרות: עיצומה של תקופת מסיק מרגשת. מן הזיתים שנמסקים בימים אלה, אנחנו מפיקים עבורכם את סדרת “ראשון המסיק”: שמן זית שנמזג לבקבוק מיד בתום הכבישה בבית הבד. בשונה משמן זית רגיל, ראשון המסיק לא עובר תהליך של סינון משקעים ומכאן צבעו העכור ומרקמו המחוספס מעט. מבחינת טעמים הוא ניחן בפירותיות ורעננות עזה, מרירות מודגשת של קליפת הזית וניחוח של דשא שזה עתה נקצר.
כחלק מחגיגות ראשון המסיק חברנו אל עידו פיינר, שף מסעדת “רוברטה וינצ’י”, שיצר מתכונים על טהרת שמן הזית הבתולי והייחודי. הפעם נתמקד בברוסקטת “ראגו” תרד, מנה פשוטה אך מבריקה שמכילה בתוכה את כל המרכיבים הנכונים להפיכתה לפייבוריטית שלכם. המלצתו של עידו היא להכין את המנה עם ראשון המסיק מזן פיקואל, המתאפיין בפירותיות ירוקה וחריפות נמוכה. בתיאבון!
ברוסקטה “ראגו” תרד- מתכון ל-6 סועדים.
לתבשיל:
2 קילו תרד מופרד ושטוף – איכות התרד תקבע את טיב המנה, אני משתמש בתרד בר שגדל בחוה
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
100 מ”ל (כחצי כוס) שמן זית
10 שיני שום קצוצות דק
125 מ”ל (כחצי מיכל קטן) שמנת מתוקה
כפית מלח
פלפל לבן
הגשה:
6 פרוסות לחם עבות (הלחם האהוב עליכם, אני משתמש כרגע בלחם של מאפיית ‘שרויטמן’)
חמאה
1 שן שום שלמה
פרמזן
מלח
שמן זית כתית מעולה (המלצת השף: שמן זית מזן פיקואל)
הכנת התבשיל:
מתחילים בסיר קר עם שמן זית, בצל,שום והמלח (הוספת המלח בראשית התהליך תעזור לאידוי הבצל). מאדים בחום גבוה עד שקיפות.
מוסיפים את התרד, מערבבים כדקה עד שמתחיל להגיר נוזלים ומכסים. מורידים לאש נמוכה ומבשלים כחמש דקות.
מרימים את המכסה, מוסיפים שמנת, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות. מתקנים תיבול של המלח ומוסיפים פלפל לבן.
בשלב זה התבשיל מוכן, אבל כל סוג של תרד מגיב אחרת ומגיר כמות נוזלים שונה. המטרה שלנו היא להגיע לתרד רך עטוף בנוזל ולא למרק, לכן לעתים צריך להמשיך את זמן הבישול.
במקביל, מורחים את פרוסות הלחם בחמאה משני הצדדים, מתבלים במעט מלח וצורבים על מחבת ברזל לוהטת עד ששני הצדדים זהובים וקריספיים.
מגרדים את שן השום על הברוסקטות.
בתחתית צלחת ההגשה מניחים את הברוקסטה, מעליה גבעה מתבשיל התרד. מגרדים מעל פרמזן ושמן זית בנדיבות.
רוברטה וינצ’י היא מסעדה איטלקית המבוססת על חומרי גלם מקומיים ועונתיים, בהובלת השף עידו פיינר והמסעדן רז אלמוג. המסעדה ממוקמת בלב המושבה כרכור והיא מוקפת חצר גדולה, עצי פרי וגינת תבלינים, היוצרים אווירה אידיאלית לארוחה איטלקית מצוינת.