מבצעים
-
פישולין ממסיק מוקדם
₪69Original price was: ₪69.₪62Current price is: ₪62. -
ארגז Cantina27 Rose
₪630Original price was: ₪630.₪549Current price is: ₪549. -
זיתי פישולין גדולים
₪39Original price was: ₪39.₪35Current price is: ₪35. -
Spices Exprience
₪125Original price was: ₪125.₪109Current price is: ₪109. -
Grand Prestige Collection
₪80Original price was: ₪80.₪69Current price is: ₪69. -
Three Flavors
₪59Original price was: ₪59.₪45Current price is: ₪45. -
סט אביזרים ליין
₪49Original price was: ₪49.₪42Current price is: ₪42. -
Cantina Sensation
₪409Original price was: ₪409.₪369Current price is: ₪369.
שם ארוך אבל ההכנה די פשוטה, והאפרסקים מתפקדים פה על תקן תבלין ממתיק. לתוצאה הסופית אין כל טעם של אפרסק. המרק הספרדי הקייצי הזה, בגרסה הקלילה הזו, מוכן ממש כמו אמולוסיה: אחרי שטוחנים את העגבניות ומסננים אותן לנוזל סמיך וחלק, מערבבים פנימה, תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה, כמות די גדולה של שמן זית, הנקשרת עם הנוזל והופכת את המרק לעדין וקטיפתי וטעים באופן שקשה לתאר.
התוספות הנוספות הן הצעה בלבד. המתכון נהדר כשלעצמו ואפשר בשמחה להגיש אותו עם עוד זילוף אחרון של זמן זית.
שימו לב! חשוב לבחור שמן זית עדין ולא חריף או מריר מדי, אחרת אתם בבעיה. חפשו זנים קטיפתיים כמו שמן זית כתית מעולה מזן פיקואל..
החומרים:
1 ק”ג עגבניות שרי הכי מתוקות שתמצאו, לא חשוב הצבע
3 אפרסקים בשלים ומתוקים, מגולענים
1 גמבה אדומה, בלי הגרעינים והגבעול
פלפל ירוק חריף לפי הטעם שלכם
2 כפיות מלח
1-1.5 כוסות שמן זית כתית מעולה
להגשה:
עוד קצת שמן זית
4 כפות יוגורט עשיר וטוב
2 אבוקדו בשל
סומאק
בצל סגול פרוס
הכנה:
- שמים בבלנדר או במעבד מזון את כל החומרים של המרק למעט שמן הזית ומעבדים היטב.
- מסננים את המרק דרך מסננת דקה עד כמה שניתן. הדרך הנוחה ביותר היא להכות בצד המסננת עם כף עץ. מסננים עד שנותר במסננת משקע יבש. כן זאת קצת עבודה.
- שמים את המרק בקערה גדולה ומערבבים אותו במהירות עם מטרפה. זולפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול.
- שומרים את המרק קר מאוד עד ההגשה. מגישים עם תלולית של יוגורט, כמה פרוסות אבוקדו, קצת סומאק ובצל סגול וטיפות של שמן זית.
רותי רוסו (בתה של העיתונאית הוותיקה נירה רוסו) משמשת בשנים האחרונות “שגרירה קולינארית” המסתובבת ברחבי העולם, מרצה, מדגימה ומבשלת. היא בוגרת בית הספר הבינלאומי הגבוה לבישול בניו יורק ומאחוריה רזומה של עבודה במסעדות הטובות בניו יורק. רוסו כתבה את מדור האוכל במוסף סופשבוע של מעריב וכיום כותבת טור אוכל קבוע בעיתון היומי הנפוץ ביותר באיטליה, קוריירה דלה סרה