על היין 2015-12-07T13:30:32+00:00

תחילת הדרך

החווה החקלאית של משפחת תמיר הוקמה על גבעה בלב שדות חבל לכיש, ממזרח למושב שדה משה. שמואל תמיר הקים את החווה בשנת 1976 כאשר נטע בשטחי הבור כרמי זיתים, מתוך כוונה לייצר שמן זית כתית מעולה עברי (לא היה נהוג באותה תקופה). באותה התקופה עסקה המשפחה בגידולים חקלאיים רבים בניהם לולים, כרמי ענבים, פירות קיץ ופרחים. על גבעות החווה גדלו שני דורות.

בשנת 2004 נערכו חפירות הצלה של רשות העתיקות באזור מחלף קריית גת לצורך הכנת תוואי כביש 6.  על אותה הגבעה בה רצו ילדי המשפחה נמצאה במהלך החפירות חורבת היישוב פתורה. הארכיאולוגיים מצאו בחורבות היישוב הקדום גת ביזנטית וממצאים נוספים המעידים על פעילות חקלאית ענפה בתקופה שבין המאה הראשונה והשנייה לספירה. זו אחת מ-3 גתות ביזנטיות יחידות שהתגלו בישראל. רשות העתיקות ביצעה טיפול חירום ושימרה את שרידי הגת.
שמחה גדולה הייתה לנו בלב עם הגילוי שהאזור שלנו שימש את החקלאים הקדמונים לייצור יין. בלי לחשוב יותר מדי הם פתרו לנו את הצורך בבדיקות הקרקע ותנאי מזג האוויר (בצחוק כמובן) ואנחנו ניגשנו לעבודה, שתילת כרם היין הראשון. כך הוקם יקב בוטיק פתורה ומאז ועד היום אנחנו משפרים מדי שנה את היין הישראלי שלנו ונותנים את כל הנשמה לתוכו. מסתבר כי ייצור יין בכמויות קטנות אינו מספק פרנסה גדולה, אך מזמן אלינו הרבה חברים ועניין בחיים.

תהליך ייצור היין

ייצור היין של פתורה החל בשנת 2006. תהליכי העבודה נעשים בצורה מוקפדת ביותר. ענבי היין נבצרים בלילות חודש אוגוסט על ידי בני משפחה וחברים בצורה ידנית. כך אנו שומרים על שלמותם ואיכותם של הענבים לקראת ההגעה ליקב.  לאחר סיום תהליך התסיסה, היין מוחזק בחביות במשך 18 חודשים עד העברתו לבקבוקים. זמן השהייה בבקבוקים בטרם מכירתו, תלוי בסוג היין ובהחלטתו של היינן לגביו.  יינות פתורה מיוצרים בכוונה לתקופת יישון ארוכה בבקבוק. כל הפעולות, משלב הסחיטה ועד לביקבוק, נעשות בפשטות רבה ובצורה ידנית. היינן מלווה את התהליך לכל אורכו. היקב מייצר מיום הקמתו יינות מהזנים שיראז, מרלו, קברנה סוביניון ובלנדים שונים. החל מבציר 2009 גם יינות לבנים מהזנים שרדונה, סמיון וריזלינג.  כמות הייצור השנתית עומדת על 3000 בקבוקים בלבד.   בימים אלו אנו עמלים על פיתוח היקב. נשתלים כרמים חדשים, מגדילים את הייצור, משפרים את תהליכי העבודה ומשקיעים בחידוש וגיוון הטעמים.

יקב פתורה חרט על דגלו להיות יקב איכותי ושירותי כלפי הלקוח ולכן, אנחנו מגדלים את הענבים בצורה המיטבית ומנהלים את תהליך ייצור היין הישראלי הטוב ביותר. את מירב מאמצי השיווק שלנו אנחנו לא משקיעים בפרסומות, אלא במתן שירות מעולה ללקוח. שירות ללקוח מתבטא בכל שרשרת הטיפול- גידול הענבים, בציר במועד, הטיפול בענבים בהגיעם ליקב, אבחון היין ומילוי הבקבוקים, דרך גישה נוחה לרכישה ישירה מאיתנו ללא פערי תיווך וכמובן משלוח עד הבית.

טעימות יין

כחלק משירות שלנו אנחנו מאפשרים לכם להגיע אלינו בתיאום מראש ולקבל שירות אישי. במסגרת זו יינתן הסבר מקיף על תהליכי הייצור, ביקור בכרמי הענבים (עונת הבציר הינה בחודשים אוגוסט-ספטמבר) וכמובן טעימה מסדרות היין של יקב פתורה.
מ-2014, אנו מתרכזים בייצור היין של יקב פתורה בשתי סדרות עיקריות: חבל לכיש וחתונה לבנה.
סדרת חבל לכיש משלבת זני ענבים אציליים הגדלים על אדמת חרסית בחלקת כרם אחת על גבעה קטנה בחבל לכיש ונהנים מהאוויר הצלול של האזור. הענבים נבצרים ידנית בליל חודש אוגוסט. טעמי העץ המתפשטים בפה מספרים על התיישנות היין בחביות עץ אלון צרפתי למשך 12 חודשים.  יין אדום משובח בעל גוף מלא, מאוזן וארומטי. התאהבות מחודשת בקברנה סוביניון. ארומות מורכבות וטעמים של פירות אדומים טריים, פירות יער שחורים, אספרסו, שוקולד מריר, טבק ותבלינים.
סדרת חתונה לבנה משלבת זני ענבים משובחים שנבחרו בקפידה. הענבים נבצרו ידנית בליל חודש אוגוסט. האציליות של השרדונה, הפרחוניות של הסמיון והירקרקות של הריזלינג יוצרים הרמוניה של אגס ותפוח, טעימות רכות של הדרים וחמיצות מאוזנת.

משלוח חינם בקניה מעל 300 ₪ סגור