המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

חמות ומתוקות: לביבות תפוחי עץ וקינמון בשמן זית כתית מעולה

לביבות תפוחי עץ וקינמון בשמן זית

השנה החלטנו לקחת את הביטוי “לביבה חמה ומתוקה” וללכת איתו עד הסוף. אם מרבית הלביבות שמוגשות בחנוכה משתייכות לזן המלוח, הגיע הזמן להוסיף לרפרטואר גם קצת מתוק. למען המטרה הנעלה, ביקרנו אצל צמד מתוק שלעצמו “נעמה ואיילת- אוכל אירועים סדנאות”. שתי הבשלניות והאופות נידבו לכבוד החג את גרסתן הפרטית והמשובחת ללביבות תפוחי עץ, אותן הן מטגנות בשמן זית.

רגע לפני שניגש למתכון, כמה מלים על טיגון בשמן זית כתית מעולה ויתרונותיו.
בהשוואה ליתר השמנים שעל המדף, שמן זית מכיל באופן טבעי כ-73% חומצה אולאית שהיא חומצת השומן העמידה ביותר בטמפרטורה גבוהה. גורם נוסף שתורם לעמידותו בחום קשור לנוגדי החמצון הטבעיים ששמן הזית עשיר בהם. אותם נוגדי חמצון מקנים לו חלק ניכר מסגולותיו הבריאותיות שעוברות גם אל המזון המטוגן במהלך הטיגון.

לביבות תפוחי עץ וקינמון בשמן זית

מצרכים:

2 תפוחי עץ גדולים גרנד סמיט (500 גרם)

2 תפוחי אדמה ראטה בינוניים (300 גרם)

1/3 כפית קינמון

כפית סוכר

3 כפות מיץ לימון

חופן צימוקים בהירים מושרים ברום ל8 שעות ( לא הכרחי אבל מוסיף מאוד) ביצה כף וחצי קמח

 

הכנה:

מגרדים את תפוחי העץ ותפוחי האדמה (אפשר במג’ימיקס)

מוסיפים קינמון, סוכר, מיץ לימון וצימוקים

נותנים לתערובת לנוח כרבע שעה.

מוסיפים ביצה וכף וחצי קמח ומערבבים היטב את התערובת.

מחממים שמן זית במחבת ומתחילים ללבב את הלביבות :)

בוזקים גרגירי סוכר מעל הלביבות החמות.

מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה בצד.

לביבות תפוחי עץ וקינמון בשמן זית

 

מיהן “נעמה ואיילת- אוכל אירועים סדנאות” ?
חברות ושותפות לאהבה הגדולה לאוכל טוב.  במטבחן הנעים בפרדס חנה הן מבשלות לאירועים ומציעות סדנאות אפיה ובישול.  בימים כתיקונם, השתיים מתפעלות גם בית קפה ביתי עם תפריט המתבסס על תוצרת אורגנית. פתוח בימים ב’ ו-ד’ כתובת: הדרים 79, פרדס חנה.

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן