השילוב של שמן זית וטחינה איכותית, יוצר ללחמניות אלה מרקם רך שילדים אוהבים. ואחרי שעצמנו את העיניים והרחנו את הלחמניות יוצאות מהתנור, אין הרבה מה להוסיף, רק את המתכון:

הרכיבים:
200 ג' קמח מלא
300 ג' קמח לבן
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
¾ כוס מים פושרים
2 כפיות מלח שטוחות
½ כוס שמן זית כתית מעולה
¼ כוס טחינה גולמית

להברשה:
ביצה טרופה/שמן זית
שומשום לפיזור (לא חובה)

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, הסוכר והשמרים.
מערבבים את המלח במים הפושרים, עד שהוא נמס. מוסיפים את שמן הזית והטחינה, ומערבבים.
מאחדים התערובת הנוזלית עם תערובת הקמח בעזרת כף, עד שנוצר בצק.
לשים עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק. ניתן לשמן את הידיים ואת משטח העבודה במעט שמן זית למניעת הידבקות הבצק, או לקמח את הידיים והמשטח (מעט! היותו של הבצק דביק מעט, ובעל תכולת נוזלים עשירה, תבטיח לחמניות רכות ואווריריות).
לשים את הבצק 5-10 דקות, מורחים את כדור הבצק במעט שמן זית, מניחים בקערה, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד, ומניחים להכפלת הנפח, כשעה וחצי עד שעתיים.
מוציאים את הבצק, ומחלקים לעשרה חלקים, או לעשרים, ליצירת לחמניות מיני.
מניחים על תבנית התנור, על גבי נייר אפיה משומן קלות בשמן זית, במרחק-מה זה מזה.
מורחים כל לחמנייה בביצה טרופה או בשמן זית. מפזרים שומשום.
מכסים במגבת לחה, ומניחים כ-20 דקות לתפיחה שנייה.
בינתיים, מחממים תנור לחום בינוני.
אופים בחום בינוני כ-20 דקות.

ממממ….. מריחים? בתיאבון!
רוצים לשתף אותנו במתכון שלכם ולקבל פרסום באתר? שלחו אותו ל- [email protected]