המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

מאפינס לימון ושמן זית עם סולת ושקדים (טבעוני)

רכיבים ל- 20-25 מאפינס בינוניים:
1 כוס סולת
1/2 כוס מיץ לימון סחוט
2/3 כוס חלב סויה
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה עדין בטעמו
2/3 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 כוס אבקת שקדים
3/4 כוס + 1 כף קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח

חומרים לסירופ:
1/2 כוס מיץ לימון סחוט
1/2 כוס מים
1 כוס סוכר

אופן הכנה:
1. מכינים את בלילת העוגה: בקערה גדולה מערבבים היטב סולת, מיץ לימון וחלב סויה, משרים לחצי שעה. בקערה נפרדת, מערבבים; אבקת שקדים, קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים לקערת הסולת שמן זית, סוכר ותמצית וניל ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הסולת ומערבבים היטב.
משמנים קלות את השקעים בתבניות מאפינס חד פעמיות/ מסיליקון וממלאים עד ל- 3/4 גובה . אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.

2. מכינים את הסירופ: מוזגים לקלחת מיץ לימון, מים וסוכר. מבשלים על אש בינונית (כ- 3 דקות, מבלי להביא לרתיחה) עד לקבלת נוזל מבריק זהוב ללא גבשושי סוכר. מצננים.

3. מגישים: מוציאים את המאפינס מהתנור, מחוררים באמצעות קיסם ומרטיבים כל מאפין בכפית-שתיים מהסירופ. מצננים ומגישים.

 

המתכון באדיבות: מורן יטבת רודניק.
מורן היא תושבת יבנה, נשואה ואם לשני ילדים. בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותקשורת מאוניברסיטת בן גוריון. שוקולטיירית ובשלנית ונהנית מכל רגע! “מורן שוקולד” קיים מזה 6 שנים. העסק מתמקד בסדנאות ופיתוח מוצרים. את רזי השוקולד למדה אצל השוקולטיירית יעל מילשטיין וכמו כולנו; ממשיכה ללמוד כל הזמן באמצעות ניסוי וטעייה, קריאה, קורסים ונסיעות לחו”ל. מורן מעבירה סדנאות מתוקות וסדנאות בישול במגוון מרכזי בישול מהדרום לצפון ומקיימת סדנאות פרטיות בבתי הלקוח ולעסקים.

 

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן