המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

סלק מדורה בחומץ שזיפים ושמן זית

מתכון – סלקים ממשק כישורית קבורים באש, חומץ שזיפים, שמן זית פתורה ודיבס ענבים

השפים אורי צור ועמית אמיר מ“טרטוריה מקומית” במושב שומרה בגליל המערבי משתפים במנה צבעונית, יפהפייה ומושלמת לעונה. שילוב של חומרי גלם מקומיים ואיכותיים יעניק לכם מנה מנצחת.

אם אתם חובבי מדורות אם בישול שטח אז המנה הזו היא בשבילכם:

מדליקים מדורה ומחכים שהעץ יהפוך לגחלים לוחשות.

בינתיים שוטפים סלקים אורגניים במספר צבעים ומניחים על נייר אפייה המונח על יריעת נייר אלומיניום.

מפזרים על הסלקים מלח, מספר גבעולי טימין וזילוף נאה של שמן זית כתית מעולה.

אוטמים את הסלקים תחילה בנייר האפייה ולאחר מכן עם נייר האלומיניום ליצירת “מעטפה שטוחה”.

בעזרת את חפירה קוברים את מעטפת הסלקים בתוך הגחלים למשך כשעה וחצי .

כשהסלקים מוכנים וסכין דקה ננעצת בקלות בבשר השורש, מקלפים וחותכים אותם למדליונים.

על צלחת שטוחה מניחים את הסלקים הצלויים.

מתבלים במלח אטלנטי ותערובת פלפלונים ממכתש ועלי ועלי טימין קצוצים.

מזלפים חומץ ביתי (שזיפים) או מיץ לימון ושמן זית כתית מעולה.

מוסיפים דבש ענבים או כל דבש גולמי טהור שאתם אוהבים.

טיפ: מומלץ לשלב את המנה לצד כוס יין לבן מענבי שרדונה 

בתאבון!

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן