מה נשתנה הפסח הזה מכל קודמיו? ובכן, כמעט הכל, אבל גם כשהמציאות עולה על כל דימיון ועל אף הסיטואציה המורכבת- אנחנו מקווים שאתם לא מוותרים על החג ומנהגיו. אחד המנהגים היפים בפסח הוא הענקת מתנה לקרובינו וכפי שאתם ודאי יודעים, במשק פתורה עומלים כל השנה על הכנת מארזי מתנה מושקעים ומוקפדים, המכילים את מיטב התוצרת החקלאית.


לקראת פסח, בחרנו במארז המכיל מוצרים נבחרים להכנת סלט חג אביבי: שמן זית כתית מעולה, שק אגוזים ולימונים כבושים בשמן זית, שיעניקו לרוטב טאץ' מפתיע ומעקצץ. מכיוון שהפסח הזה מרגיש כמעט מכושף, פנינו אל "המכשפה" – בשלנית בעלת זהות סודית שמארחת בביתה ארוחות שף מסתוריות. לדבריה מומלץ ללקט את העלים והפרחים לסלט בקרבת הבית. "זה סלט עם ליקוטים שיש כמעט בכל גינה. בימים אלה כשאסור להרחיק יותר מ-100 מטר מהבית, הוא רלוונטי מתמיד".

לסלט:
חרציות
גדילנים
נענע
חרדל צהוב
גרגר נחלים
תפוז כתום ואדום (או כל פרי מתוק אחר)
פרחי חרדל
פרחי חוביזה סגולים
אגוזי מלך

לרוטב:
לימונים כבושים בשמן זית
שמן זית כתית מעולה
מלח
פלפל

**טיפ לפני ההכנה: אם אין לכם אפשרות ללקט או שאתם לא מתגוררים סמוך לגינה, ניתן להשתמש בפטרוזיליה, כוסברה, חסה, וכל דבר ירוק אחר שבא לכם- הסלט עדיין ייצא מדהים.

הוראות הכנה:
שוטפים היטב את כל הירוקים (את הפרחים משאירים לסוף)
מפרידים את העלים מהגבעולים (משתמשים רק בעלים להכנת הסלט)
חותכים גס את העלים הירוקים
חותכים את התפוז לריבועים קטנים
מערבבים את הירוקים עם התפוזים ופרחי החרדל בקערה.
מוסיפים את הרוטב ומערבבים
מקשטים את הסלט בפרחי החובזה והאגוזים.

"המכשפה" היא בשלנית בעלת זהות סודית, המארחת בביתה ארוחות שף מסתוריות. תפריט הטעימות אותו היא רוקחת כולל בשרים, סלטים ושיקויים ייחודיים, הכל בעבודת יד ובשילוב חומרי גלם הישר מן החקלאי. בימים אלה היא עולה על מטאטא ועושה משלוחי אוכל מכושפים עד הבית.  בקרו אותה בדף הפייסבוק של "המכשפה"