המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

אגסים ביין

אגסים ביין

לפעמים מתחשק לנו משהו מתוק, אבל כזה שהוא קצת פחות אינטנסיבי במתיקות שלו מעוגה או מוס מושחת. בדיוק לטובת המקרים האלה יצרה עבורנו טליה אג’י את אחד הקינוחים האיקוניים האהובים בכל הזמנים – אגסים מבושלים ביין. מדובר במתכון מושלם לאירוח, כזה שאפשר לחלוק בין האורחים ולהנות ממנו יחד. הוא יכול להגיע בסופה של הארוחה או גם כנשנוש לצד כוס יין טובה.

את האגסים מבשלים ביין אדום מסדרת Cantina 27 – יין בוטיק איכותי שהופק מענבי קברנה סוביניון, מרלו ושיראז;   ובריבת פירות יער ויין – המבוססת על מתכון ביתי ללא חומרים משמרים. טעמו המיוחד של היין וטעמה הפירותי של הריבה משתלבים יחד בצורה מושלמת ומעניקים לאגסים המבושלים טעם עמוק ומתקתק.

אגסים ביין
צילום: עינב סגל

 

מצרכים:

5 אגסים

1.5 כוסות יין בוטיק אדום מסדרת Cantina 27

¾ כוס מיץ תפוזים סחוט

3 כפות שריבת פירות יער ביין של פתורה

1 מקל קינמון

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

למחבת גדולה שופכים את היין ומיץ התפוזים. מניחים על הכיריים על אש גדולה ומוסיפים את ריבת פירות היער ביין. מוסיפים את מקל הקינמון ותמצית הוניל.

מקלפים את האגסים. ברגע שהנוזל במחבת מגיע לרתיחה – מכניסים את האגסים למחבת. מנמיכים את האש ומכסים במכסה.

מבשלים את האגסים במשך 25 דקות. תוך כדי הבישול הופכים אותם פעמיים או שלוש בעדינות, שלא ייקרעו. האגסים יהיו מוכנים כשהם רכים ואפשר יהיה לנעוץ בהם מזלג בקלות.

מוציאים את האגסים וממשיכים לבשל את הרוטב עוד 10-15 דקות עם מכסה פתוח, עד שהוא מצטמצם – אמור להגיע לכמחצית הכמות מזו שהיתה בתחילת התהליך.

מניחים בעדינות את האגסים על צלחת ושופכים את הנוזל מעליהם. מומלץ להוסיף כדור גלידה או קצפת.

אגסים ביין
צילום: עינב סגל

 

הערות:

אפשר להגיש חם או קר

אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים

סוגים שונים של אגסים מתבשלים בקצב שונה – לכן חשוב לבדוק באמצעות מזלג אם הם אכן מבושלים עד הסוף

 

מאת: טליה אג׳י berry hunting

קריאטיב, סטיילינג וצילום  berry hunting

צלמת עינב סגל

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן