סלטים מירקות עונתיים טריים, מנות צמחוניות, עוף או בשר וגם קינוחים – יש לנו מתכונים לכל מה שתצטרכו לבשל לערב חג הפסח הקרוב – כולם כמובן כוללים שימוש בשמן זית כתית מעולה. וגם את היין לא שכחנו, בכל זאת, מתחילים מארבע כוסות. חג שמח!

אנחנו מתכוננים אליו בערך מאז צאת חג הסוכות, ובכל זאת מופתעים שהוא עוד שנייה כאן: ליל הסדר. זו אולי הארוחה הכי חשובה בשנה, הרגע הזה בו מחברים את כל חתיכות הפאזל שאנחנו מכנים “משפחה” ומתיישבים סביב שולחן עמוס בהמון אוכל. וכן, הוא חייב להיות עמוס. אנחנו לא בדיוק יודעים להגיד למה זה ככה, כנראה שזה משהו שעובר אצלנו בגנים.

בין אם אתם מארחים ובין אם מתארחים – בוודאי תתבקשו לדאוג לחלק כלשהו מארוחת החג. אם התמזל מזלכם, לא תתבקשו לדאוג לכולה. אבל אם אתם מאלה שרק מחפשים תירוץ להיכנס למטבח – בטח תשמחו אם תהיו האחראיים הבלעדיים לבישולי ליל הסדר. כך או כך, תשמחו לשמוע שגם שמני הזית האיכותיים שלנו, שמנים מכתית מעולה, יכולים להשתלב נהדר במנות החג שלכם, להקפיץ את הטעמים שלהן ולהפוך אותן לחגיגיות וגם בריאות יותר.

אבל לפני הכל, בואו נדבר רגע על יין: ליל הסדר מתחיל במינימום של ארבע כוסות – כי כך תקנו חז”ל. זה אומר שצריך הרבה יין (אם כי מתי לא צריך הרבה יין). ואם כבר יין, לכו על אחד ישראלי, בוטיקי ואיכותי. זה יכול להיות יין אדום שמזוהה יותר עם החג כמו יין אדום מסדרת Cantina 27. אבל אנחנו בשנת 2022, ולגמרי לגיטימי לשתות בערב החג גם יין לבן או רוזה – וגם במקרה הזה כדאי להשקיע ביינות טובים ממש. כי בכל זאת, ערב חג.

לכל היינות של משק פתורה

עכשיו כשסיימנו עם ארבעת הכוסות וגם הרמנו אותן (ולהן), נעבור לחלק המרכזי של התכנית האמנותית: האוכל.

מתחילים, באופן טבעי, מהסלטים. אלה שעושים ספתח למנות העיקריות ומעבר לזה שהם צריכים להיות טעימים, חשוב גם שיהיו קלילים וישאירו מקום בבטן של כולם. השף רן וייס מרזיאל דינר ביפו רקח עבורנו מתכונים לכמה סלטים שווים במיוחד, בכל אחד סוג אחר של שמן זית: במנת הסלקים, אפרסמונים ועלי זעתר טרי בויניגרט דבש וליים תמצאו את שמן הזית הכי מיוחד שלנו – פתורה מידנייט בלנד – שמן זית יחיד מסוגו, המופק בשעות הלילה בחושך מוחלט (להוסיף עוד קצת על השמן והיוקרה שלו).

למתכונים של רן וייס לסלטי ליל הסדר

אם זה לא מספיק, יש לנו עבורכם גם מתכון לסלט אביבי של מכשפה. כן, כן. מדובר במתכון שמורכב מהמון עלים וצמחים שאתם יכולים למצוא ליד הבית (או ליד בתים של אחרים), ומתובל כמובן בשמן זית כתית מעולה של פתורה. אנחנו לא נגלה לכם מיהי אותה המכשפה (בשביל זה תצטרכו להיכנס למתכון), אבל כן נגלה שמדובר בסלט כיפי ורענן באופן מיוחד.

למתכון סלט אביבי של המכשפה

סלט אביבי

צריך גם משהו ליד הסלט, יחד עם הגפליטע ומרק העוף. אנחנו אוהבים מצות (טוב, חלקינו אוהבים מצות), אבל הן לא תמיד ממלאות במדויק את המקום האהוב של הלחם, זה שאפשר לבצוע ולטבול ברוטב של הסלט כדי שלא נפספס אף טיפת שמן זית. בדיוק בשביל זה יש לנו עבורכם מתכון לפוקצ’ה כשרה לפסח (לאוכלי קטניות) שעשויה מקמח תפוחי אדמה וקמח אורז, והמרכיב שמוסיף הכי הרבה טעם – שמן זית כתית מעולה של פתורה.

למתכון פוקצ’ה כשרה לפסח

לפני שעוברים לעיקריות, עוד רעיון מקורי וחמוד, ואפילו טבעוני למי שזה חשוב לו – השפית מיקה מ”מיקה פודארט” יצרה עבורנו מנה של רביולי עשוי סלק (כי פסח, ואין בצק), ממולא בקרם קשיו וכמובן – שמן זית כתית מעולה של פתורה. מנת ביניים יפה וצבעונית בין הראשונות לעיקריות, שתעורר תיאבון לבאות.

למתכון רביולי סלק ממולא בקרם קשיו

ועכשיו לחלק המרכזי של הערב: המנות העיקריות. ולנו, גם פה, יש שתי הצעות למנות קלות, יפות ועתירות שמן זית איכותי.

הראשונה היא עוף קונפי בשמן זית של צמד הבשלנים והמארחים מיה ויהונתן. הסוד של בני הזוג במנת העוף הזו היא הרבה שמן זית, שמרכך את העוף והופך אותו לעסיסי ונימוח. כמו שאנחנו אוהבים. אה, הוא גם ממש קל להכנה – כי עבדים היינו כבר במצרים. מיצינו את העניין.

למתכון עוף קונפי בשמן זית

רוסטביף ביתי הוא מתכון אולטימטיבי לשולחן החג. הוא יכול להיות כוכב הארוחה אם מצרפים לו תוספות שונות ויכול גם להיות בעצמו תוספת נעימה, שאפשר לאכול לבד או על פרוסת פוקצ’ה כשרה לפסח. בסדר, אפשר גם על פרוסת מצה אם אתם מתעקשים. גם במקרה הזה מדובר במתכון קל מאוד, אתם צריכים רק להחליט באיזה מבין שמני הזית האיכותיים שלנו אתם בוחרים להשתמש, מוזמנים גם לשדרג עם דבש טהור ויין למשרה הבשר.

למתכון רוסטביף ביתי

הגענו לחלק הכי טעים של הארוחה: הקינוחים. וזה תמיד עניין מאתגר כשצריך להכין כאלה נטולי קמח. איזה מזל שאנחנו פה כדי לחלוק אתכם שני רעיונות ממש טובים לקינוחים מפנקים לליל הסדר:

הראשון הוא “בוקה די דאמה“, מתכון שיצרה עבורנו השפית עתליה עין מור. מדובר בקינוח שמגיע מטריפולי או טוניס, ומבוסס על עוגת ספוג רכה עם טעם של שקדים וריח מדהים של הדרים, שהסוד המקומי שלה הוא כמובן שמן זית כתית מעולה של פתורה.

למתכון בוקה די דאמה

השני הוא אגסים ביין של השפית טליה אג’י – קינוח קליל שיבוא בול בסופה של ארוחה ארוכה ועשירה, מבלי שאף אחד יצטרך לפתוח כפתור במכנסיים. במקרה הזה חשוב כמובן להשתמש ביין איכותי, כמו יין בוטיק אדום מסדרת Cantina 27 של פתורה.

למתכון אגסים ביין