המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

פטאייר – מאפה במילוי ירוקים עונתיים וסומאק

מתכון יוצא דופן בטעמיו המפתיעים אשר ללא ספק יהיה כוכב השולחן. גלידת מחטי אורנים  – תערובת של אורן ארומטי, שמן זית נבאלי חלק, קורט טימין וטוויל צנובר פריך, היוצרים תחושת טעם שאין כמותה.

מתכון יצירתי שהוציאה תחת ידיה  נורה, המתמחה במטבח מקומי ומדריכה סיורים קולינריים.

לבצק

  • 5 כוסות (350 גרם) קמח (לבן, כוסמין, אינקורן וכו’. מומלץ להכניס לפחות שליש מהכמות קמח מלא כלשהו)
  • 1 כפית שטוחה (2 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 2/3 כוס (180 מ”ל) מים
  • 1/3 כוס (80 מ”ל) שמן זית + כף 1 לפי הצורך
  • כפית מלח

למילוי חורף

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 צרורות עלי חורף קצוצים כמו: תרד טורקי (סבאנח), חוביזה, סלק בר
  • חצי כוס עלי זעתר טריים
  • מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
  • 2 כפות סומאק
  • 1/4 כוס צנוברים (לא חובה אבל משדרג)
  • 1/4 כוס פטה (לא חובה אבל משדרג מאוד)
  • שמן זית לטיגון המילוי ולמשיחת המאפים

למילוי קיץ

  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 כוס דחוסה עלי זעתר
  • 3 כפות סומאק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: 1/4 כוס צנוברים או פטה שקדים

מה עושים

  1. מכינים את הבצק: בקערה רחבה מכניסים קמחים, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מים, שמן זית ומלח ולשים כמה דקות עד ליצירת בצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מדי הוסיפו עוד מעט קמח, אבל כדאי לנסות קודם ללוש אותו עוד קצת או להוסיף כף שמן זית. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים בטמפרטורת החדר לכ-45 דקות. אם אתם רוצים להכין את הבצק מראש, לאחר זמן מנוחה זה, הכניסו אותו למקרר והוציאו מחדש כשעה לפני המילוי. הבצק במיטבו יום לאחר הכנתו ולאחר ששהה במקרר.
  2. מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומעט עמוקה ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד הזהבה. מוסיפים עלי זעתר, עלי חורף קצוצים, מלח ופלפל, מערבבים קלות וממשיכים לאדות עד שהעלים מאבדים את נפחם. מכבים את האש. מוסיפים סומאק בנדיבות, צנוברים/פטה, מערבבים.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  4. מרדדים וממלאים: מרדדים מחצית מהבצק למשטח בעובי של מ”מ- מ”מ וחצי. קורצים עיגולים עם קורצן בקוטר של 7 ס”מ. במרכז העיגול מניחים בערך כף או כף וחצי מהמילוי.
  5. מקפלים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות כך שהם לא ייפתחו באפיה. אפשר גם לקפל בצורות אחרות אך עדיף שהמילוי יישאר סגור.
  6. מושחים בנדיבות בשמן זית ואופים על חום גבוה מאוד כ-12 דקות. הפטאיירים מוכנים כשהם שחומים ויפים. שימו לב אליהם, כל תנור יש לו את הזמן שלו.

פטאייר – מאפה ערבי במילוי ירוקים עונתיים וסומאק

 

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן