בדיקה חושית 2018-01-23T18:43:55+00:00

שמן זית – בדיקה חושית

בדיקה ארגונולפטית הינה בדיקה המפעילה את החושים. זוהי בדיקה מקצועית אשר עוזרת לאבחן ולקבוע את איכות שמן הזית. כיום משתמשים בשיטה זו כחלק מהתקן הישראלי לקביעת איכות שמן זית בנוסף לבדיקה כימית המתבצעת במעבדה.

אז איך טועמים?

ערבול

מזגו כף שמן זית לכוס זכוכית קטנה. נתחיל בחימום השמן בעזרת אחיזת תחתית הכוס ביד אחת ,ביד השנייה כסו את הכוס ואז סובבו בעדינות את הידיים בצורה נגדית תוך יצירת מערבולת בשמן, המערבולת משחררת את הארומה של השמן.

שאיפה

פתחו את הכוס והכניסו את קצה האף לפתח הכוס וקחו שאיפה,עצמו את העניים והתרכזו בריחות.

לגימה

לאחר מכן קחו לגימה מהשמן. בזמן הלגימה מקמו את הלשון בחלק האחורי של השיניים העליונות וקחו שאיפה. פעולה זו מפיצה את השמן בפה ומסייעת בשחרור הטעמים של שמן הזית.

בליעה

לבסוף יש לבלוע את השמן תוך תשומת לב לטעמים המגוונים שאתם חווים.

באמצעות טעימה ניתן להסיק לגבי איכות שמן הזית. שמן זית איכותי יוגדר בדרגת האיכות הגבוהה ביותר- EXTAR VIGIN OLIVE OIL.

שמן זית כתית באיכות גבוהה יהיה בטעמי פירות ועשבי תיבול טריים, טעמים בטווחים שונים מקלים ועד מורכבים ומגוונים. בעוד שבשמן זית באיכות נמוכה לא יהיו טעמים כאלו אם בכלל ,יהיה לו פשוט טעם של שמן.

מבוסס על ידע מאתר  ארגון שמן הזית הבינלאומי ICO

איך בוחרים שמן זית?

משלוח חינם בקניה מעל 300 ₪ סגור