חנוכה הוא זמן מצוין לשלוף את שמן הזית שלכם ולהפיח בביטוי “נס פח השמן” חיים מחודשים.  בחג שבו שמן נשפך כמו מים, מומלץ להמיר את השמן המסורתי בשמן זית כתית מעולה ולעשות בו שימוש בכל מתכוני החג.  אחד מהם הוא המתכון הבא ללביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול שנרקם תודות ל”נעמה ואיילת- אוכל אירועים סדנאות”.  צמד הבשלניות בחרו להוסיף ללביבות גם עשבי תיבול נהדרים המעניקים להן מימד נוסף של טעמים.

מלבד התוספת הירוקה והרעננה, טיגון הלביבות בשמן זית הופך אותן אוטומטית לגרסה הבריאה יותר.  נכון, טיגון הוא לא האופציה האולטימטיבית כשזה מגיע לבישול בריא, אבל במידה ובוחרים בו שמן זית כתית מעולה הוא ללא ספק ההעדפה הנכונה.  בהשוואה לשמנים אחרים, שמן זית מכיל באופן טבעי כ-73% חומצה אולאית שהיא חומצת השומן העמידה ביותר בטמפרטורה גבוהה.  גורם נוסף שתורם לעמידותו בחום והופך אותו מומלץ לטיגון, קשור לנוגדי החמצון הטבעיים ששמן הזית עשיר בהם.  אותם נוגדי חמצון מקנים לו חלק ניכר מסגולותיו הבריאותיות שעוברות גם אל המזון במהלך הטיגון.

לביבות שמן זית

מצרכים:

קילו תפוחי אדמה מזן רטה

בצל קטן

רוזמרין טרי

טימין טרי

2 ביצים

3 כפות קמח

 

הכנה: 

מגרדים את תפוחי האדמה ואת הבצל (אפשר במג’ימיקס)

מוסיפים רוזמרין וטימין קצוצים דק דק, 2 ביצים ו-3 כפות קמח

מערבבים היטב את התערובת.

מחממים שמן זית במחבת ומתחילים ללבב את הלביבות :)

מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה בצד.

לביבות שמן זית

 

מיהן “נעמה ואיילת- אוכל אירועים סדנאות” ?
חברות ושותפות לאהבה הגדולה לאוכל טוב.  במטבחן הנעים בפרדס חנה הן מבשלות לאירועים ומציעות סדנאות אפיה ובישול.  בימים כתיקונם, השתיים מתפעלות גם בית קפה ביתי עם תפריט המתבסס על תוצרת אורגנית. פתוח בימים ב’ ו-ד’ כתובת: הדרים 79, פרדס חנה.