בחרנו לשלב באתרנו מוצרי "טחינא" מפני שאנו מאמינים בקסם שבפשטות. אנחנו אוהבים לעשות את הדברים בזמן ובקצב הנכון, עם מינימום התערבות במה שנתן לנו הטבע. לחזור לבסיס, כמו בימים עברו.
אז איך מייצרים את טחינא?

לא מקלפים
ב"טחינא" שוטפים את השומשום אך ורק במים, ולא מפרידים את הקליפה מהגרעין. מכיוון שעיקר הערכים התזונתיים נמצאים בקליפתו של השומשום, זוהי הדרך לשמור על הערכים התזונתיים בתוך הטחינה.
כאשר טחינה מיוצרת משומשום שאינו מלא, היא מאבדת חלק משמעותי מערכה התזונתי. בנוסף, תהליך הקילוף עצמו כולל לרוב שימוש בכמות רבה של מלח (נתרן) או חומרים כימיים למיניהם לזירוז התהליך, אשר מורידים גם הם מערכה התזונתי של הטחינה.

לא קולים
ב"טחינא" אנו מקפידים לייבש את השומשום בטמפרטורה נמוכה מ-40 מעלות, כדי שהויטמינים, החלבונים, האנזימים וכלל המרכיבים שבשומשום לא ייפגעו.  ההקפדה על הטמפרטורה נשמרת לכל אורך תהליך הטחינה, כדי שהשומשום יישאר שומשום חי.
תהליך ייצור סטנדרטי של טחינה כולל שלב של קליית השומשום, מה שמאפשר את טחינת הגרגרים בצורה קלה ומהירה, כמו גם מוסיף מתיקות שנגזרת מהקלייה.  אולם בגלל הטמפרטורות הגבוהות אליהן נחשף השומשום לזמן ארוך, ישנה כאן פגיעה נוספת בערכים התזונתיים של הטחינה – חומצות שומן מזינות הופכות להיות לא מזינות ואף לעיתים הרסניות בעקבות קלייה.

לא מוסיפים דבר
ב"טחינא" לא נעשה כל שימוש בחומרים בתהליך הייצור, למעט שומשום מלא ומים.
חומרים שונים כגון מלח או חומרים כימיים אחרים שתפקידם לזרז תהליכים, לשפר את צבע הטחינה או להשפיע על הטעם, אינם חלק מאופן ייצור הטחינה שלנו.

אז מה כן?
השומשום מנוקה, נשטף ומושרה במים. לאחר מכן הוא מיובש בחום נמוך לאורך זמן. לבסוף הוא מגיע אל אבני הריחיים, שם הוא נטחן במלואו (הגרעין עם קליפתו). פשוט.
מכיוון שאין שימוש בחומרים שמסייעים בד"כ לקצר את התהליך, התהליך הינו ארוך מאוד, אבל כפי שכבר אמרנו, אנו מאמינים שלכל דבר יש את הקצב והזמן הנכון לו.

השילוב בין השומשום המלא האיכותי ותהליך הטחינה המסורתי מוליד טחינה גולמית מלאה בעלת מרקם חדש, עשיר וסמיך, שמצליחה לשמר באופן מיטבי את הערכים התזונתיים ואת הטעם הראשוני המתוק של השומשום. וכפי שלקוחות רבים אומרים לנו שוב ושוב: "מרגישים את השומשום!"

באתר פתורה תוכלו למצוא את טחינא ולהנות ממוצר טעים, בריא שהולך מצויין עם שלל מוצרינו. לחצו כאן לרכישה של מוצרי טחינא.