אם בעבר היה לפרג מונופול בעולמן של אזני ההמן, היום כבר אפשר למצוא אותן בשלל מילויים וגרסאות.
מלוחות, מתוקות, עשויות מסוגים שונים של בצק, פורצות דרך או קלאסיות- אזני המן הן עולם ומלואו.
כמה קטנות, ככה גדולות- שהרי הן אלה שהופכות את פורים לחג טעים במיוחד.

לרגל החג בחרנו עבורכם מתכון של אלה בוימל גורן (קונדיטורית ובעלים של "אלה פטיסרי"), המתבסס על חומר הגלם האהוב עלינו: שמן זית.

את אזני ההמן המלוחות שאלה מכינה מדי פורים, היא יוצרת מבצק פוקצ'ה, או כפי שהיא מגדירה אותו "בצק מעולה לעבודה עם אזני המן. הוא פשוט וקל להכנה, עשוי מחומרים זמינים והטעם משגע".
כשאזני ההמן של אלה יוצאות מהבילות וריחניות מן התנור היא מוסיפה להן משיחה אחרונה של שמן זית טרי.
הנוזליות השומנית של הפיקואל עוטפת את הבצק הקראנצ'י ברכות נעימה והופכת את אזני המן הללו לממכרות במיוחד.

מצרכים (למלית):

זר תרד תורכי או תרד רגיל קצוצים דק
2 בצל סגול קצוץ דק
100 גרם פטה
50 גרם פרמזן
4 כפות שמן זית פיקואל
4 כפות מיץ לימון טרי

מצרכים (לבצק הפוקצ'ה):
1/2 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1/3 כוס מים
1 כוס קמח
1/3 כפית מלח
2 כפות שמן זית כתית מעולה פיקואל

 

אופן ההכנה:
מכניסים למיקסר עם מלוש את כל חומרי בצק הפוקצ'ה
מעבדים כ-10 דק'. מתפיחים כשעה.
מכינים מהבצק כדור, מניחים על משטח מקומח, משמנים ומתפיחים כ-2 דק'.
מערבבים את התרד הבצל
מוסיפים 4 כפות שמן זית פיקואל, 4 כפות מיץ לימון טרי ומערבבים היטב
מוסיפים 100 גרם פטה ו50 גרם פרמזן מגורר. מערבבים למלית אחידה.
מרדדים את כדורי בצק הפוקצ'ה על גבי סולת מעורבבת בקמח.
קורצים בכוס עיגולים רחבים ומניחים בכל עיגול מתערובת המלית.
יוצרים צורת אוזן המן.
מברישים בשמן זית פיקואל ובוזקים מעל מעט מלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש ל 230 מעלות כ 10 דק' עד להשחמה.
יוצקים מיד עם היציאה מהתנור שמן זית כתית מעולה פיקואל

 

"אלה פטיסרי" הוא בית קפה הממוקם בפארק התעשיות עמק חפר ומציע מאפים מיוחדים, בראנץ' המוגש לאורך כל היום, לחמים בעבודת יד, עוגות, פטיפורים ועוד.
טריות ועבודה עם חומרי גלם איכותיים, הם הקווים המנחים את אלה, שהקימה את הקפה לפני 6 שנים.
את האוכל הטוב מלווה אווירה פריזאית וסטייל משובח.