מבצעים
-
שלישיית תערובות תבלינים
₪66Original price was: ₪66.₪48Current price is: ₪48. -
Cantina 27 Double
₪269Original price was: ₪269.₪239Current price is: ₪239. -
Special Mini Gourmet
₪99Original price was: ₪99.₪85Current price is: ₪85. -
Special Israeli Honey
₪30Original price was: ₪30.₪24Current price is: ₪24. -
שמן זית ממסיק מוקדם
₪349Original price was: ₪349.₪320Current price is: ₪320. -
9 תבליני פליאו
₪137Original price was: ₪137.₪119Current price is: ₪119. -
ערכה לכבישת זיתים
₪150Original price was: ₪150.₪129Current price is: ₪129. -
Cantina 27 Red
₪150Original price was: ₪150.₪129Current price is: ₪129.
מתכון יוצא דופן בטעמיו המפתיעים אשר ללא ספק יהיה כוכב השולחן. גלידת מחטי אורנים – תערובת של אורן ארומטי, שמן זית נבאלי חלק, קורט טימין וטוויל צנובר פריך, היוצרים תחושת טעם שאין כמותה.
מתכון יצירתי שהוציאה תחת ידיה נורה, המתמחה במטבח מקומי ומדריכה סיורים קולינריים.
לגלידה:
- 750 מ”ל שמנת מתוקה לקצפה 38%
- 500 מ”ל יוגורט כבשים
- 400 מ”ל חלב מרוכז
- 4 כפות סירופ ניצני אורנים
- צרור מחטי אורן ירושלים ירוקים וטריים ככל הניתן
הכנה:
- מחממים בסיר פתוח את מחטי האורנים על אש בינונית. מדי פעם הופכים אותם כך שכולם ישנו את צבעם לחום אך לא יישרפו. זה לוקח כ-10 דקות.
- מוסיפים 250 מ”ל שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה (עד שרואים בועות קטנטנות בשוליים). מכבים את האש ומניחים להתקרר יחד למשך כמה שעות, עדיף לילה שלם.
- מסננים את השמנת מהסיר לתוך קערת המערבל. סוחטים היטב את המחטים משאריות השמנת על מנת למצות כמה שיותר טעם. את המחטים זורקים. מוסיפים לשמנת עוד 500 מ”ל שמנת קרה מאוד ומקציפים יחד לקצפת יציבה. זהירות, לא להקציף יותר מדי.
- בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, חלב מרוכז וסירופ ניצני אורנים. מוסיפים אותו לקערת המערבל תוף כדי ערבול איטי. מגבירים את המהירות למהירות בינונית וממשיכים לערבל עד איחוד מלא.
- מעבירים לקופסה ומקפיאים לפחות 6 שעות.
לטוויל צנובר (מבוסס על מתכון של שפית נועה חיים עם שינויים שלי):
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 1/3 כוס (80 גרם) מים קרים
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח
- 1⅓ כוסות (140 גרם) צנובר קלוי טחון גס
- 1 כפית גרידת לימון או תפוז
הכנה:
- בסיר קטן מחממים סוכר, מים וחמאה ומערבבים היטב עד המסה מלאה של הסוכר והחמאה ואיחוד החומרים למסה אחידה.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב רק עד לאיחוד.
- מוסיפים את הצנוברים הטחונים וגרידת הלימון ומערבבים לאיחוד.
- מקררים את המסה לפחות שעה או עד שמגיעה למרקם של חמאה קרה. ניתן להקפיא את המסה ולהוציא כל פעם שרוצים להכין.
- מחממים תנור ל-175 מעלות. על גבי נייר אפיה או משטח סיליקון מורחים שכבה דקיקה של המסה. אופים 5-6 דקות או עד להשחמה יפה של הטוויל. מוציאים ומקררים לחלוטין. שוברים לחתיכות גדולות.
להגשה:
מוציאים כדור גלידה, מזלפים שמן זית נבאלי, מפזרים מעט עלי זעתר (אזוב) ומניחים טוויל צנובר מלמעלה. מגישים מיד.
שתפו את התוכן