אחרי שלמדנו איך לבחור שמן זית איכותי, כדאי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לשמור על איכותו ועל ערכיו הבריאותיים:
• מומלץ לאחסן שמן זית למשך תקופה של עד שנה, מחוץ למקרר, בבקבוקים שמכילים הרבה שמן ומעט אויר.
• מומלץ לאחסן במקום קריר, יבש ומוצל בטמפרטורה של בין 15 ל-30 מעלות צלזיוס.
• עדיף לאחסן את שמן הזית לשימוש השוטף, בבקבוק בעל נפח קטן יחסית של עד 1 ליטר, כדי לצמצם את החשיפה לאוויר אחרי פתיחת הבקבוק – חשיפה ממושכת לאוויר ולאור גורמת להרס השמן.
• כמות גדולה של שמן (כמה ליטרים) מומלץ להעביר לבקבוקים קטנים, מיד עם הפתיחה.
• מרגע פתיחת בקבוק שמן הזית – עדיף להשתמש בו תוך חודש-חודשיים, תלוי באופן האחסון, קרי מידת החשיפה לאור ולאוויר.
• אין צורך לשמור שמן זית במקרר. בקפיאה המתרחשת במקרר רגיל, החלק המימי שנמצא בשמן, נפרד ממנו ושוקע, ואתו גם נוגדי החמצון, וכולם מגיעים לתחתית הבקבוק.
• בניגוד ליין, שמן זית אינו משתבח עם הזמן ואורך חייו הוא כשנה וחצי מזמן המסיק. ככל שהשמן ישן יותר, הוא מתחמצן מהר יותר והוא מאבד מטעמו ומסגולותיו הרפואיות.
• יש לאחסן את השמן במיכל אטום (עדיף מזכוכית כהה/ פח). בקבוק פלסטיק אינו מתאים במקרה זה. שמן זית בשילוב עם חומרים פלסטיים מגיב ביצירת חומרים רעילים.
לסיכום:
• קנו כמות שמן זית המתאימה לצריכה הביתית שלכם.
• אם אתם קונים שמן זית באריזה גדולה וחסכונית, העבירו מידי פעם מנות של השמן לבקבוקי זכוכית כהים.
• שמרו את השמן במקום קריר ומוצל.