ט"ו בשבט הוא תזמון מושלם להכניס למטבחנו פירות יבשים. בין אם נשלב אותם במנות קרות, חמות, תבשילים, עוגות או סלטים- האוצרות הקטנים והמתוקים הללו מוסיפים הרבה עניין וטעם לתפריט. לכבוד החג פנינו אל הקונדיטורית אריאל בן חמו (בעלת הבלוג לאפיה בריאה "בריאלי"), שהגתה עבורנו מתכון טעים ובריא לגרנולת דבש עם פירות יבשים.

כחלק מפועלה של אריאל, הדוגלת בקונדיטוריה בריאה, היא בחרה להכין גרנולה דבש טהור בשילוב כוסמת ירוקה, שמלבד סגולותיה הבריאותיות מוסיפה טעם ומרקם מעניינים למנה. כדי להמתיק את הכוסמת ואת יתר התערובת, נעשה שימוש בדבש טהור מפרחי בר ומעליו זולף שמן זית כתית מעולה מזן ברנע העדין, שתורם לאפייה נכונה אך אינו משתלט בטעמו.

התוצאה היא גרנולה מתקתקה וקראנצ'ית שמשתלבת נהדרת עם מבחר פירות יבשים, שכיף לאכול לא רק בט"ו בשבט. ועכשיו? חסל ספוילרים, הנה המתכון המלא:

רכיבים:
100 גרם (כוס) שיבולת שועל שלמה
100 גרם (3/4 כוס) כוסמת ירוקה
100 גרם דבש פרחי בר (4 כפות גדושות)
20 גרם (2 כפות) שמן זית כתית מעולה מזן ברנע
45 גרם (3 כפות) מיץ תפוזים
3 גרם (1/2 כפית) קינמון טחון
100 גרם (3/4 כוס) אגוזים ופירות יבשים שאתם אוהבים: אגוזי מלך,גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, פקאנים, קשיו, בוטנים, צימוקים, חמוציות..

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל – 160 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, כוסמת ירוקה, קוקוס טחון ומגוון אגוזים.
3. מחממים במיקרוגל את הדבש כחצי דקה על מנת שיהיה נוזלי ונוח לשימוש.
4. מוסיפים לקערת התערובת שמן זית, מיץ תפוזים, דבש וקינמון ומערבבים.
5. מעבירים את הגרנולה לתבנית תנור עם נייר אפייה, משטחים ואופים 20-22 דקות או עד שהגרנולה מזהיבה.
6. ברגע שהגרנולה יוצאת מהתנור מוסיפים את כל התוספות שבחרנו ומערבבים היטב.
7. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

אריאל ברי בן חמו היא שף-קונדיטורית שאופה מילדות ומאמינה שאפשר לאפות בריא מבלי להתפשר על הטעם. לצד הבלוג שלה- "בריאלי" בו עולים מדי שבוע מתכונים ממטבחה, היא מעבירה סדנאות לאפיה בריאה.

רוצים לקחת את הגרנולה צעד קדימה ולהשתמש בה כציפוי לעוגת טחינה עם פירות יבשים? סידרנו לכם מתכון נוסף מבית היוצר של "בריאלי"