מבצעים
-
סדרת ממרחים וריבות
₪108Original price was: ₪108.₪94Current price is: ₪94. -
ראשון המסיק ברנע
₪54Original price was: ₪54.₪49Current price is: ₪49. -
שמן זית בלנד 2 ליטר
₪149Original price was: ₪149.₪139Current price is: ₪139. -
ראשון המסיק פישולין
₪54Original price was: ₪54.₪44Current price is: ₪44. -
Spices Exprience
₪125Original price was: ₪125.₪109Current price is: ₪109. -
מארז ט"ו בשבט
₪129Original price was: ₪129.₪119Current price is: ₪119. -
Three Olives
₪139Original price was: ₪139.₪124Current price is: ₪124. -
שמן זית ברנע 5 ליטר
₪329Original price was: ₪329.₪314Current price is: ₪314.
לקראת סיום תקופת המסיק (דצמבר-ינואר) יש ללקט זיתים בשלים שנצבעו בשחור. יש לבחור בזיתים נקיים מפגיעות, עקיצות או כל פציעה אחרת. מומלץ מאוד לבחור בזן זיתים בשרני (נבאלי, קורטינה) במיוחד כדי שיישאר במה לנגוס.
לאחר איסוף הזיתים יש לטבול אותם במים ולנקות היטב מאבק.
יש לייבש את הזיתים בשמש לזמן לא ארוך ולוודא שהם יבשים (ממים ומלחות).
את הזיתים נפרוס לשכבות בתוך כלי שטוח בעל 4 דפנות (עדיף כלי מאוורר).
בין כל שכבה נפזר מלח גס בכמות הרצויה (לפי טעמכם).
לאחר בניית השכבות יש לכסות את השכבה העליונה באמצעות קרש והפעיל משקל רב על הקרש (press). יש להציב את הכלי באזור יבש ככל הניתן כדי שהזיתים לא ייספגו לחות.
לאחר שבועיים נשחרר את הלחץ, נערבל את הזיתים בכלי אחר ונבצע את אותו תהליך מחדש (יש להוסיף מלח במידה והזיתים לא קיבלו עדיין מראה מצומק).
לאחר שבועיים נוספים, נוציא את הזיתים מהכלי הגדול ונעביר לצנצנות בדחיסה. לאחר מילוי הצנצנות בזיתים השחורים המצומקים יש למזוג מעט שמן זית כדי לשמר את הזיתים לתקופה של מספר חודשים.
את צנצנות הזיתים יש לשמור במקום יבש ולא תחת שמש ישירה.