זיתים שחורים כבושים

 מרכיבים:

2 קילו זיתים שחורים טריים

חצי קילו מלח גס

חצי כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה:

שוטפים  את הזיתים היטב ומעבירים למסננת.

מערבבים את הזיתים עם המלח.

מכסים את המסננת במכסה ומניחים עליו משקולת כבדה (כ-4-5 קילו)

במשך שבוע, כל יום,  מרימים את המכסה ומערבבים מעט את הזיתים.

לאחר שבוע מעבירים את הזיתים לקערה ומכסים אותם במים רותחים למשך כעשר דקות.

מסננים את הזיתים ומערבבים אותם היטב בקערה עם מיץ לימון, שמן זית והפלפל החריף.

מעבירים את הזיתים והנוזלים לכלי זכוכית או צנצנת אטומה ומניחים במקום אפל וקריר למשך שבועיים.

אחרי שבועיים- פותחים את הצנצנת ונהנים!

 

 

 

 

 

2015-10-03T14:58:00+00:00

משלוח חינם בקניה מעל 300 ₪ סגור