כבר כמה חודשים טובים שביקור במסעדה הוא בגדר חלום רחוק. גם הפיקניקים שהיוו תחליף הולם מתמעטים לאחרונה עקב הסגר המלא ומזג האוויר החורפי. מה הפיתרון לוואקום הקולינארי? בראנץ’ ביתי מפנק. אלא שהפעם אנחנו מזמינים אתכם לזנוח לרגע את הוולט, תן ביס או כל ערוץ משלוחים אחר.  הניחו את הסלולארי בצד והחליפו אותו בקרש חיתוך, כלי מטבח טובים ורעב בריא.

כדי לסייע במלאכה, אספנו עבורכם 3 מתכונים של השף, המארח והיוצר קינן בסל. את שלוש המנות המבוססות על ירקות טריים וחומרי גלם של פתורה, ניתן לשדך בקלות למאכלי בראנץ’ נוספים. לצד היותן יצירתיות למדי, הן פשוטות להכנה ויארגנו לכם ללא מאמצים מיותרים בראנץ’ מפנק. אז מסעדות אולי אין וגם הפיקניקים כבר לא מה שהיו, אבל היכונו לחווייה קולינארית ביתית שהיא לא פחות מגורמה.

סלט קינן

לסלט:

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

רבע צרור שמיר

2 גבעולי סלרי

2 גבעולי בצל ירוק

(ניתן להחליף עשבי תיבול ולשנות לפי הטעם)

5 תמרים דקל נור מגולענים וקצוצים

4 כפות גרעיני רימון

1/2 אשכולית אדומה מפולטת לפלחים דקים

1/2 פלפל חריף טרי

 

ליוגורט:

כוס וחצי יוגורט כבשים

כף גדושה זעתר מדברי

 

לרוטב:

1 לימון

מלח ים אטלנטי לפי הטעם

1/2 כוס שמן זית כתית מעולה

גרידה מלימון שלם

 

אופן ההכנה:

קוצצים את עשבי התיבול, מערבבים עם יתר מרכיבי הסלט ומתבלים

מערבבים את רכיבי היוגורט ומניחים מעל את הסלט

מזלפים על המנה שמן זית כתית מעולה לפי הטעם.

 

 

חלת קממבר אפויה

מצרכים:

גבינת קממבר עגולה (מומלצת: גבינת “כלנית” מסוג קממבר, מחלבת קיבוץ בארי)

5 עגבניות שרי

2 כפות ריבת עגבניות שרי

חופן צנוברים (או אגוז קלוי אחר)

חופן פיסטוקים (או אגוז קלוי אחר)

שמן זית כתית מעולה

 

אופן ההכנה:

חוצים עגבניות שרי ומפזרים מעליהן מלח ים, סוכר חום ושמן זית כתית מעולה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-10 דק’ או עד צריבה יפה.

בינתיים חורצים קלות את גבינת הקממבר בצורת שתי וערב

מניחים על בתבנית על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-5-10 דק’.

כשהגבינה בתנור מערבבים 2 כפות ריבת שרי עם כף מים חמים כדי להפוך את טקסטורת הריבה נוזלית יותר.

כותשים את חופן הצנוברים ופיסטוקים.

לצלחות: על “חלת הקממבר” שמים את הריבה ועגבניות השרי ומפזרים מעל את האגוזים הקלויים

מומלץ להגיש עם חלה או בגט ולזלף מעט שמן זית כתית מעולה לפני ההגשה

 

כרוב חרוך בזעתר מדברי

לכרוב:

2 כוסות יין לבן

4 כפות חומץ

גזר קלוף

2 שיני שום

כרוב קטן שלם

3 כפות שמן זית כתית מעולה

חצי מיץ לימון

 

לצ’ימיצ’ורי:

כף זעתר מדברי

3 כפות שמן זית כתית מעולה

1/2 לימון סחוט

 

להגשה:

גבינת מנצ’גו (מומלצת: גבינת “סחף” מסוג מנצ’גו, מחלבת קיבוץ בארי)

תערובת דואה

 

אופן הכנה:

בסיר קטן מרתיחים 2 כוסות יין לבן עם 4 כפות חומץ.

אל תוך הנוזל מוסיפים קילופי גזר ו-2 שיני שום שלמות וקלופות.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ונותנים לציר להצטמצם על אש נמוכה כ-10 דק’.

בינתיים פורסים כרוב (ללא הליבה) לפרוסות של 2-3 ס״מ

מניחים את פרוסות הכרוב בתבנית בגודל 20X30 על גבי נייר אפיה

כשציר היין מוכן משקים בו את הכרוב בעזרת מסננת.

מפזרים מעל 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות וצרור עלי מרווה

מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, לשעה וחצי- שעתיים.

מוציאים מהתנור ומצלחתים: מזלפים את הצ’ימיצ’ורי, מפזרים מעט תערובת דואה ומגררים גבינת מנצ’גו

 

קינן בסל הוא שף, מארח, יוצר ובעל המותג לאירועי קונספט “Society Salon“. בביתו הפלורנטינאי (המעוצב עד הפרט האחרון) מארח קינן ארוחות פרטיות וארועי אוכל ותרבות, בהם המטבח הפתוח מאפשר לראות אותו בפעולה. התפריט משתנה אחת לחודש מתבסס על חומרי גלם עונתיים, לצד דברים טובים שמגיעים מן הים- יחד נבראת חוויה קולינארית צבעונית, טעימה ומפתיעה. את הארוחות האינטימיות ב-Society Salon מלווים יין טוב, מוזיקה ותחושת משתה ייחודית.