שמן זית ישראלי. האם זה כל כך מובן מאליו?

בכל שנה בעת מסיק הזיתים זועקות כותרות המגזינים על שיטות שונות ומשונות לבדיקת שמן זית ומספרות לנו על כל מותגי המדפים שמכילים למעשה שמן זית מזויף.

"הסוד הגדול", הידוע לכל מי שעוסק בענף ולצרכנים "הכבדים" של שמן זית שמעורים בעניין, פתאום יוצא החוצה ולכאורה מחדש דברים שלא נשמעו מעולם.

אז חשבנו לכתוב לכם מספר עובדות חשובות:

1. הכמות הנצרכת של שמן זית בישראל עומדת על ממוצע של כמעט 20,000 טון בשנה.

2. הכמות המיוצרת בישראל עומדת על ממוצע של 8000- 10000 טון שמן זית בשנה (הכמות גדלה בהרבה כל שנה).

3. כלומר, 10,000 טון שמן זית מיובאים כל שנה לישראל ממדינות שונות בעולם, לרוב בלי פיקוח על האיכות.

העובדות מובילות למסקנה שהצרכנים הישראלים קונים את כל מה שמוכרים להם, בלי לשאול שאלות ובלי להכיר את העובדות.

החברות הגדולות שולטות ב-80% משוק השמן זית ועובדות על הקונים בעיניים (תוך כדי שהן מרוויחות הון ממכירת המוצר שאינו תמיד שווה בערכו למה שהלקוח באמת רצה).

אמנם, אני לא אובייקטיבי, אך חובתי היא ליידע את קהל הצרכנים כי שמן זית אמיתי שמיוצר באמת בישראל ולא רק נארז פה, כדאי ומומלץ לרכוש את היצרנים האמיתיים, כל אותם חקלאים אשר מגדלים את הזיתים, שולטים בזמן המסיק ודואגים להביא את יבול בזמן הנכון לבית הבד כדי להפיק שמן זית באיכות הגבוהה ביותר.

שמן זית ישראלי אמיתי קונים אצלנו, המגדלים. ולא אצל אלו אשר קונים שמן זית מוכן באיכות לא ברורה ועוטפים אותו בכריכה ומלל שמסיתים את העין ממה שיש בתוך הכד.

 

לשירותכם, משק פתורה.