מבצעים
-
Special Mini Gourmet
₪99Original price was: ₪99.₪85Current price is: ₪85. -
All In Wine
₪199Original price was: ₪199.₪189Current price is: ₪189. -
Cantina 27 Red
₪150Original price was: ₪150.₪129Current price is: ₪129. -
Cantina Experience
₪180Original price was: ₪180.₪169Current price is: ₪169. -
סט אביזרים ליין
₪49Original price was: ₪49.₪42Current price is: ₪42. -
Cantina Deluxe
₪320Original price was: ₪320.₪299Current price is: ₪299. -
טחינה גולמית טבעית
₪30Original price was: ₪30.₪27Current price is: ₪27. -
שלישיית תערובות תבלינים
₪66Original price was: ₪66.₪48Current price is: ₪48.
הפקת שמן זית היא תהליך מרתק ומרגש, הנקרא בעברית “עצירה”. כך הוא מתבצע שלב אחר שלב:
מסיק הזיתים בכרם פתורה מתבצע על ידי מכונה לניעור הזיתים ו/או במסיק ידני. מכונת הניעור חובקת את גזע העץ ובאמצעות ניעור מפילה את פירות הזית ארצה, על היריעה הפרוסה מתחת.
הזיתים שנערמו נאספים לתוך עגלה בעלת מסוע שעורמת אותם למיכל גדול, איתו יגיעו לבית הבד. לאחר ההגעה לבית הבד, הזיתים עוברים שטיפה שמנקה אותם ונכנסים לתהליך הייצור.
בימים עברו זיתים נמעכו באמצעות אבנים גדולות אך בעידן המודרני משתמשים במכונת טחינה שעובדת במרץ על מנת לטחון את הזיתים עד דק.
השלב הבא מכונה כבישה קרה ובסופו ממוצה הנוזל ומופרד מהחלק היבש של הזית, המכונה גפת.
לבסוף צנטריפוגה מפרידה את המים מהשמן (משקלו הסגולי של השמן קטן משל המים 1:0.92) ובתום התהליך נמזג שמן הזית לבקבוקים או לפחים.
שתפו את התוכן