מבצעים
-
יין לבן Pola
₪60Original price was: ₪60.₪50Current price is: ₪50. -
Napoleon & Castel
₪265Original price was: ₪265.₪255Current price is: ₪255. -
Grand Prestige Collection
₪80Original price was: ₪80.₪72Current price is: ₪72. -
חלת דבש
₪45Original price was: ₪45.₪42Current price is: ₪42. -
Three Olives
₪139Original price was: ₪139.₪119Current price is: ₪119. -
Cantina 27 Rose' Case
₪135Original price was: ₪135.₪109Current price is: ₪109. -
Taste Of Tradition
₪140Original price was: ₪140.₪129Current price is: ₪129. -
קפה שחור Brown
₪24Original price was: ₪24.₪20Current price is: ₪20.
הפקת שמן זית היא תהליך מרתק ומרגש, הנקרא בעברית “עצירה”. כך הוא מתבצע שלב אחר שלב:
מסיק הזיתים בכרם פתורה מתבצע על ידי מכונה לניעור הזיתים ו/או במסיק ידני. מכונת הניעור חובקת את גזע העץ ובאמצעות ניעור מפילה את פירות הזית ארצה, על היריעה הפרוסה מתחת.
הזיתים שנערמו נאספים לתוך עגלה בעלת מסוע שעורמת אותם למיכל גדול, איתו יגיעו לבית הבד. לאחר ההגעה לבית הבד, הזיתים עוברים שטיפה שמנקה אותם ונכנסים לתהליך הייצור.
בימים עברו זיתים נמעכו באמצעות אבנים גדולות אך בעידן המודרני משתמשים במכונת טחינה שעובדת במרץ על מנת לטחון את הזיתים עד דק.
השלב הבא מכונה כבישה קרה ובסופו ממוצה הנוזל ומופרד מהחלק היבש של הזית, המכונה גפת.
לבסוף צנטריפוגה מפרידה את המים מהשמן (משקלו הסגולי של השמן קטן משל המים 1:0.92) ובתום התהליך נמזג שמן הזית לבקבוקים או לפחים.
שתפו את התוכן