מתכון זה עושה שימוש בעגבניות מיובשות או מיובשות-למחצה (לחות), אשר נרכשות בתפזורת בשווקים ובחנויות תבלינים. לעתים קרובות, ניתן למצוא אותן גם ברשתות השיווק, באזור הפיצוחים והפירות היבשים.

העגבניות המיובשות המשומרות בשמן, משומרות לרוב בשמן צמחי שאינו שמן זית (או חלק שמן זית וחלק שמן צמחי), עובדה המביאה לפגיעה בטעמן ובערכן התזונתי. ממרח עגבניות מיובשות עם שמן זית משדרג את הטעם של העגבניות, ובוודאי גם את ערכן התזונתי.

הרכיבים:
1 כוס עגבניות מיובשות (לא מהסוג שמשומר בשמן)
1 כוס שמן זית פתורה
1 צרור גדול בזיליקום
2 שיני שום, קלופות
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1.    מניחים את העגבניות  בקערה, שופכים עליהן מים רותחים ומניחים עשר דקות. מסננים.
2.    שוטפים היטב את הבזיליקום, ומסירים את העלים מהגבעולים.
3.    מניחים בקערה של מעבד מזון, עם להב הפלדה, את העגבניות המסוננות, הבזיליקום והשום. מעבדים עד שכל המרכיבים נטחנים.
4.    מוסיפים את שמן הזית תוך כדי פעולת המעבד, עד ליצירת ממרח אחיד יחסית.
5.    ממליחים ומפלפלים, ומעבדים שוב. טועמים, ומתקנים תיבול לפי הצורך.

את ממרח העגבניות עם שמן הזית של פתורה שומרים במקרר בצנצנת זכוכית. הממרח נשמר זמן רב, והוא מצוין בכריכים, בטוסטים, ברטבים שונים ועוד.

רוצים לשתף אותנו במתכון שלכם ולקבל פרסום באתר? שלחו אותו ל- [email protected]