מקפא שקדים קוקוס

מקפא שקדים וקוקוס מתאים לכל אירוע ובכל עונת בשנה. למרות שזה מקפא, גם אחרי ארוחה חורפית חמה, כל סועד יוכל להנות מקינוח בריא וטעים המורכב מחומרי גלם טבעיים ואיכותיים.

המתכון מיועד ל-12 מיני כוסיות.
לבסיס:
3/4 כוס שקדים גלם
1/4 כוס שיבולת שועל
2 כפות חמאת שקדים מלח (או מייפל)
1.5 כפות שמן קוקוס, חיממו במידת צורך
1.5 כפות דבש פתורה
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית תמצית וניל טהור

לציפוי:
3 כפות שמן קוקוס
3 כפות דבש פתורה
2 כפות אבקת קקאו
קמצוץ של מלח ים תבואה משובח, לטעום

הוראות הפעלה:

1. להוסיף שקדים ושיבולת שועל לבלנדר במהירות גבוהה ולהתמזג בגבוה עד לקבלת קמח טחון. לשים בתוך קערה גדולה ולשבור את כל גושים עם האצבעות שלך.
2. להוסיף את חמאת השקדים, שמן קוקוס, דבש, קינמון, ווניל לתוך הקערה. מערבבים עד שילוב ביסודיות. הבצק צריך להיות די דביק כמו בצק עוגיות.
3. במגש מאפין מיני (או רגיל) עם סלסלות נייר קאפקייקס או להשתמש בעל מאפין סיליקון. חלק את הבצק לכל כוס מאפין ולחץ כלפי מטה עד ולרדד בצורה אחידה וחלקה.
4. כדי להכין את רוטב השוקולד: להקציף יחד את שמן קוקוס, ממתיק, אבקת קקאו, ומלח עד שלא יישארו גושים. לשפוך כפית הרוטב על גבי כל אחד מהכוסות באופן שווה. אפשר לקשת כל מקפא בשקדים פרוסים אם תרצו בכך.
5. להקפיא באזור שטוח במשך 30-45 דקות, עד קבלת מקפא קשה. להוציא מהתבנית וליהנות באופן מיידי ומה שנשאר לשים במקפיא.

2015-10-11T11:03:56+00:00

משלוח חינם בקניה מעל 300 ₪ סגור