המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

נאים הדגים בעיני: מתכוני דגים עם שמן זית

אם אתם עוקבים אחרינו כבר תקופה, בוודאי הבנתם שאנחנו תומכים נלהבים בתזונה הים תיכונית.  עקרונותיה פשוטים והיא מבוססת על מזון טרי ומקומי.  פירות וירקות, דגנים, גבינות, דגים ושפע של שמן זית איכותי.  בניגוד לדיאטות חולפות, את התזונה הים תיכונית קל ופשוט לאמץ כאורח חיים קבוע.  במקום לספור קלוריות מתמקדים בהכנה ביתית של אוכל טרי וטבעי, תוך הימנעות ממזון מעובד.

מלבד השפעתה החיובית על בריאותינו, מאפשרת התזונה הים תיכונית חופש בבחירת חומרי גלם. חומרי הגלם אלה בוראים מנות נהדרות דוגמת צמד מתכוני הדגים של השפית עתליה עין מור.  בשני המתכונים שלה- סביצ’ה מוסר ודג כבוש, שולבו פירות וירקות עונתיים שיחד יוצרים ארוחה ים תיכונית קלאסית.  תוסיפו לזה תועפות שמן זית כתית מעולה וקיבלתם את השילוש הקדוש: דגים, פירות ושמן זית:)

הנה המתכונים:

סביצ’ה מוסר עם תותים

4 מנות

לתיבול הדג:

250 גר’ מוסר ים מפולט בלי עור

שמן זית ברנע בשפע

גרידה מלימון אחד

מיץ מחצי לימון

¼ כפית זרעי כוסברה טחונים

¼ כפית פלפל לבן

חצי כפית מלח

 

להרכבת המנה:

4 תותים בינוניים חצויים ופרוסים

2 כפות טחינה מלאה גולמית

מלפפון פרוס לרצועות דקיקות

זסטים מלימון שלם

2 כפיות רכז רימונים איכותי

עלים מ-4 גבעולי כוסברה

מלח

 

חותכים את הדג לקוביות בגודל של ס”מ על ס”מ

מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה.  מוסיפים אליה את קוביות הדג (הדג צריך להיות מכוסה לחלוטין במשרה). משרים למשך 10 דק’ לפחות ואפשר גם יותר.  טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

מסדרים את נתחי הדג על צלחת הגשה וסביבם את התותים, המלפפונים ורצועות קליפת הלימון.

ביניהם מטפטפים מעט טחינה מלאה ורכז רימונים. זורים מלח ומזלפים מעל הכל שמן זית משובח מזן ברנע. מגישים מיד.

 

 

דגים נאים עם שמן זית

 

דג כבוש עם פומלה

זו מנה שאני לרב מגישה בתור מנת ביס. והאמת- זה הביס המושלם. אפשר כמובן להגדיל כמויות ולהגיש את זה כמנה שלמה

4 ביסים

 

לדג הכבוש:

4 חתיכות פילה פלמידה/ אינטיאס/ מוסר ים ללא עור בגודל 2*2 ס”מ

4 כפות מלח ים אטלנטי גס

8 גרגירי פלפל אדום

4 גרגירי פלפל אנגלי כתושים במכתש ועלי

קליפה מגוררת מחצי לימון

 

להרכבת המנה:

פלח פומלה מפולט

כף שמנת חמוצה

8 גרגירי פלפל אדום

4 עלי חמציץ

4 זסטים מקליפת לימון

שמן זית פיקואל

 

בצלחת עמוקה מסדרים שכבה של שתי כפות מלח ים אטלנטי ומעל את התבלינים.  מניחים את חתיכות הדג מעל התבלינים ומכסים בעוד שתי כפות מלח.  מכסים את הצלחת ומכניסים למקרר למשך של 33 דק’ בדיוק

מוציאים מהמקרר, שוטפים מהמלח ומייבשים היטב. מעבירים לכלי קטן ומכסים בשמ”ז מזן פיקואל.

לפני ההגשה, מניחים מעל כל אחד מהנתחים מעט מהפומלה.  מזלפים שתי תלוליות קטנטנות של שמנת חמוצה.  מפזרים פלפל אדום, זסט לימון ועלה חמציץ (גם תימין לימוני יכול להתאים כאן).  מזלפים מעל הכל שמן זית. מתענגים על הביס המושלם בעיניים עצומות.

 

דג כבוש עם שמן זית ופומלה

 

עתליה עין מור היא שפית המארחת בבית בו נולדה וגדלה בלב עין כרם, ארוחות פרטיות המבוססות על תוצרת מקומית ועונתית. אל מול הנוף הקסום של עין כרם, היא מגישה ארוחות משתנות, תוך הקפדה על הפרטים הקטנים ואיכות חומרי הגלם. השילוב בין הבית העתיק, האווירה האינטימית והאוכל המוקפד יוצרים חוויה חד פעמית!  מלבד הארוחות, מקיימת עתליה סדנאות בישול ואפייה, כמו גם סיורים קולינריים בירושלים ובמזרח כרתים.

 

 

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן