מבצעים
-
דבש באריזת ספיישל
₪22Original price was: ₪22.₪19Current price is: ₪19. -
9 תבליני פליאו
₪137Original price was: ₪137.₪119Current price is: ₪119. -
ממרח טחינה עם וניל
₪40Original price was: ₪40.₪35Current price is: ₪35. -
מארז 4 בקבוקים סיידר mix
₪75Original price was: ₪75.₪72Current price is: ₪72. -
Taste Of Israel
₪39Original price was: ₪39.₪30Current price is: ₪30. -
סבון מ-70% שמן זית
₪25Original price was: ₪25.₪19Current price is: ₪19. -
Black Olives & Honey
₪99Original price was: ₪99.₪85Current price is: ₪85. -
Cantina 27 Rose' Case
₪135Original price was: ₪135.₪109Current price is: ₪109.
THE BRIGHTEST CREATIOS SHINE IN THE DARK
ייצור שמן זית כתית מעולה הוא תהליך מורכב שבמהלכו נדרש היצרן להקפיד על כל שלב ושלב בייצור. זה מתחיל מהשטח משלב גידול הזיתים, ממשיך בבחירה נכונה של מועד המסיק ובשינוע מהיר של הפרי אל בית הבד, ומסתיים בשרשרת פעולות קפדנית ומתקדמת להפקת שמן הזית האיכותי ביותר. מטרת העל של יצרני שמן הזית היא שימור הארומות העשירות והטעמים הנהדרים שיש לפרי הזית ויצירת שמן שיאצור את התכונות הללו למשך זמן ארוך. בפתורה בוטיק משפחתי, טכניקות הייצור מועברות מדור לדור ומשתפרות בכל שנה שעוברת. לצד סדרת שמני הזית הוותיקה שמופקת בשגרה, מתהדר המשק במהדורת מידנייט: שמן זית עילי המופק בתהליך לילי קפדני.
תהליך הפקת המידנייט הוא ייחודי ומתבצע בחשיכה מוחלטת. הזיתים שנבחרים בקפידה, נמסקים עם שקיעת החמה בשיטת החליבה: שיטה ידנית עתיקה השומרת על הפרי שלם ללא פגמים שעשויים להיווצר במסיק מכאני. לאחר שנמסק הפרי הוא מועבר מיידית אל בית הבד, שם מתבצע תהליך הכבישה בחושך ובטמפרטורה נמוכה במיוחד. מטרת החשכה המוחלטת היא לשמור את הכלורופיל הירוק הקיים בפרי, להעלות את רמת הפוליפנולים ולקבל מיצוי ראשוני עדין של השמן האיכותי ביותר. שמן הזית שמתקבל ניחן בארומה פירותית ירוקה ועשירה במיוחד. מדובר במוצר יוצא דופן בטעמיו ואיכויותיו.
קרדיט צילום איתיאל ציון
כדי לתת לכם הצצה קרובה יותר אל לילה בחיי המידנייט, מוזמנים לצלול אל הפרטים הקטנים:
21:00 – מסיק בשעת לילה, לאחר שהזיתים התקררו מחום השמש. ריכוז הפרי במיכלים קטנים ומאווררים.
23:00 – שינוע הפרי מכרם הזיתים במהירות לבית הבד.
24:00 – קליטה וכניסה למערך בית הבד. הזיתים עוברים שטיפה וניקוי יסודי. תהליך הכבישה מתחיל תוך הקפדה ובקרה על טמפרטורה נמוכה וחשיפה לאור.
01:00 – שמן הזית הראשון יוצא בסיום הקו ואפשר כבר לבחון את הארומה הראשונית. שמן הזית נמזג מייד לשמירה במיכל נקי ואטום.
02:30 – סיום הפקת מנת הזיתים שהגיעה והפכה לשמן זית לילי משובח.
לאחר סיום תהליך הייצור בבית הבד, שמן הזית הלילי עובר סינון מיוחד כדי לייצב אותו לפני שיבוקבק. כך מתאפשר לשמור את שמן הזית בבקבוקים עם זכוכית שחורה לזמן רב.
סדרת הפרימיום מידנייט שהתחילה מזן זיתים בודד, גדלה ומתפתחת לאורך הזמן. כיום היא כוללת 3 זנים שונים: פישולין, קורטינה ופיקואל- כל אחד מהם בעל דרגת חריפות ומרירות שונה. לשמחתנו, המידנייט שלנו זוכה לחשיפה בינלאומית רחבה ומושך תשומת לב בתחרויות מכל העולם, שם הוא מתמיד לזכות בפרסים יוקרתיים, מבין מאות ואלפי שמנים המשתתפים מכל רחבי העולם. מבין התחרויות בהם זכה בפרסים: יפן JOOP2022, ניו-יורקNYIOOC , ובברזיל BRAZIL iOOC. בנוסף קטף המידנייט את המקום הראשון ב-“עיצוב אריזת מוצר” בתחרות המיתוג של ישראל 2022, וגם בפרס “העיצוב הטוב ביותר” בתחרות BRAZIL iOOC 2022.
אנשי התקשורת הוקולינאריה בישראל לא נשארו אדישים אף הם:
“הם קוראים לו שמן חצות, midnight, וראשיתו במסיק לילי, כזה שנעשה בקטיף ידני, בתנועות חליבה. רק הזיתים הטובים ביותר הם שמגיעים לבית הבד תוך שעה שם השמן נעצר תחת אורות נמוכים. הכל על מנת לשמר את הכלורופיל הירוק שנמצא בזית.
כמה עשב מביא איתו הלילי הזה שהופק מזיתי קורטינה, לאף, לעיניים ולפה. סולו זית שהוא כמו תזמורת שלמה לשמח פרוסת עגבניה, צמאון של לחם או בשר דג נא.
גם באיטליה או ספרד אפשר למצוא שמנים המופקים בתהליך הזה שנשמע כמו התחלה של בדיחה על פולנים.. יש ממנו כמה מאות בודדים והוא לא פחות ממסעיר. ככה שאם במקרה תתקלו בעיניי תנשמת ירוקות, שלחו יד למדף.”
– הילה אלפרט
בימים אלו ניתן לרכוש בהזמנה מוקדמת ולקבל את ההזמנה במלואה בחודש ינואר: https://www.ptora.co.il/midnight/