לרגע היה נדמה שהחורף הזה לעולם לא יסתיים, אבל הנה – אנחנו מתקרבים לסיומו ועומדים בפני התקופה הכי יפה בשנה – האביב. אחד המאפיינים המשמעותיים של האביב הוא הפריחה, הרעננות והטריות שהיא מביאה איתה כמו משב רוח מרענן, ואיתם גם כל הטוב שיש לטבע להציע – המון ירקות ירוקים טריים ופרחים צבעוניים.

לרגל האביב הבא אלינו לטובה יצרה עבורנו טליה אג’י מתכון לסלט ירוקים מלא בכל טוב מן הטבע, ורוטב על בסיס שמן הזית כתית מעולה שלנו מזן ברנע. שמן הזית האיכותי מהזן הזה הוא עדין ועשבוני, ומשתלב נפלא בירוקים האביביים, מקפיץ את הטעם שלהם ומעניק לסלט רעננות נהדרת.

סלט ירוקים אביבי

צילום: עינב סגל

 

מצרכים:

3 כוסות עלי חסה קרועים

1.5 כוסות עלי תרד בייבי

1.5 כוסות אפונה (טרייה או קפואה)

1 שומר

חצי כוס אפונת שלג טרייה

חבילת אספרגוס (כ-12 יחידות)

4 צנוניות

2 כפות עלי זעתר טרי

10 עלי נענע

1 אבוקדו

כדור מוצרלה בפאלו

לרוטב:

¼ כוס שמן זית כתית מעולה מזן ברנע של פתורה

¼ כוס מיץ לימון

1.5 כפיות חרדל דיזון

1 כפית דבש פרחי בר או סילאן

½  כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מבשלים את האפונה והאספרגוס במים רותחים במשך 5 דקות עד לריכוך קל, מקררים.

שוטפים ומייבשים את עלי החסה והתרד ומניחים בקערה גדולה.

חותכים את השומר לפרוסות קטנות ודקות (שבבים), את אפונת השלג לחצאים ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות. את כולם מוסיפים לקערה. מערבבים קלות ומוסיפים עלי נענע וזעתר.

מסירים את הקצוות הקשים של האספרגוס המבושל ומוסיפים גם אותו ואת האפונה המבושלת.

חותכים את כדור המוצרלה לחתיכות ומוסיפים לקערה.

מכינים את הרוטב: בקערה נפרדת מערבבים היטב את שמן הזית, הלימון, החרדל, הדבש, המלח והפלפל.

מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים ומתקנים תיבול.

פורסים את האבוקדו ומניחים מעל הסלט.

לקישוט: אפשר להוסיף פרחי מאכל כמו אמנון ותמר או פירות כמו תפוז, אפרסמון או שלפח (דובדבן יהודי).

סלט ירוקים אביבי

צילום: עינב סגל

 

מאת: טליה אג׳י berry hunting

קריאטיב, סטיילינג וצילום  berry hunting

צלמת עינב סגל