המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

סלט ירוקים וגבינה צפתית

סלט ירוקים וגבינה צפתית

אין כמו סלט של המון המון ירוקים קצוצים דק. הוא מתאים לכל מזג אוויר ולכל שעה ביום, הוא יכול להיות תוספת למנה עיקרית או ארוחה קלילה בפני עצמה. הוא הופך לעשיר הרבה יותר כשמוסיפים לו קצת גבינה צפתית, שאינה משתלטת על הטעם, אגוזים קצוצים מסוגים שונים וקצת חמוציות שיוסיפו מתיקות נעימה.

דור אבן, ממסעדת מרלוזה בשוק הכרמל, יצר עבורנו מתכון לסלט כזה בדיוק, עם טריק חמוד שמקפיץ את הטעם משמעותית: את הרוטב הוא יוצר מעגבניות מיובשות, שטחונות יחד עם שמן זית כתית מעולה, הפעם מזן פיקואל. הפיקואל הוא זית עדין ופירותי, והטעם שלו משתלב בטעם הדומיננטי של העגבניות המיובשות באופן מושלם. כל אלה יחד עם המון ירוקים טריים של אביב יוצרים סלט כיפי, מרענן ואפילו משביע. רק אל תשכחו את קיסמי השיניים בסוף.

סלט ירוקים וגבינה צפתית

מצרכים:

3 מלפפונים

רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

רבע צרור כוסברה קצוצה

2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

כף שטוחה שקדים פרוסים קלויים

כף שטוחה פיסטוקים קלויים

כף חמוציות

כף אגוזי מלך שבורים

כף עגבניות מיובשות

שתי כפות גבינה צפתית קשה (או יותר, לפי הטעם)

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

2 כפות שמן זית כתית מעולה מזן פיקואל

סלט ירוקים וגבינה צפתית

 

אופן ההכנה:

חותכים את המלפפונים לקוביות ללא הגרעינים.

חותכים את הגבינה הצפתית לקוביות קטנות.

באמצעות בלנדר או בלנדר מוט, טוחנים את העגבניות המיובשות עם מעט שמן זית, עד למרקם של מחית.

מכניסים את כל שאר המרכיבים לקערה, מוסיפים את המלפפונים והגבינה.

מוסיפים את מחית העגבניות המיובשות ומתבלים לפי הטעם.

מוסיפים שמן זית כתית מעולה בנדיבות. מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן