השנה החלטנו להפוך את ראש השנה לייחודי מתמיד ויצרנו עבורכם סדרת מארזי מתנה חגיגית, בשיתוף עם אמנית הקרמיקה המוערכת עדי ניסני. את החיבור הטבעי בינינו, שנולד מתוך אהבה משותפת לאדמה וחומר, יצקנו אל תוך שלישיית מארזים הנמכרים במהדורה מוגבלת. המארזים משלבים בין חומרי הגלם שלנו לכלי הגשה ייעודיים של עדי וביניהם אפשר למצוא את המתנה האידיאלית לראש השנה: מארז עוגת דבש.

 

עוגת דבש עדי ניסני

צילום: חיים יוסף

 

שולחן החג של ראש השנה איננו שלם ללא עוגת דבש משובחת. מסורת אכילת עוגות דבש בחג על מנת לסמל שנה טובה ומתוקה, מזמנת לנו את האפשרות לאפות עוגות דבש נהדרות שהכוכב הראשי בהן הוא גם טעים וגם בריא. תוסיפו לזה שמן זית שמחליף את שמן הקנולה, וקיבלתם מעדן חג מושלם – עתיר חומרי גלם איכותיים ונטול רגשות אשמה. את המתכון הפשוט אך מנצח לעוגת דבש נידבה מיכל ניסני, אחותה של עדי ושותפתה בתכנית הבישול MKR המטבח המנצח.

 

מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק:

240 ג' דבש טהור

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

150 ג' שמן זית כתית מעולה

200 מ"ל תה חמים

1 כפית נס קפה

350 ג' קמח תופח

1 מקל קינמון טחון דק

חופן פקאנים

 

אופן הכנה:

לערבב ידנית את המצרכים: ביצים, סוכר, שמן זית, דבש, תה, קמח תופח, אבקת קינמון, נס קפה (הערבוב הוא עד איחוד החומרים,

ערבוב יתר עשוי לייצר מרקם דחוס מדי)

לצקת את התערובת לתבנית ולפזר מעל פקאנים

לחמם תנור ל- 160 מעלות ולאפות כ- 35 דקות (לפני שמוציאים מהתנור נועצים קיסם ובודקים שיצא חלק).

להמתין 10 דקות עד שהעוגה תתקרר, לפני החיתוך.

 

עוגת דבש עדי ניסני

צילום: חיים יוסף

 

מיכל ניסני היא שפית פרטית המארחת ארוחות בביתה עם מגוון תפריטים: ים תיכוני, יווני, איטלקי ואסיאתי. כל ארוחה כוללת 11 מנות המוגשות בכלי הקרמיקה של עדי ניסני. לאחרונה השתתפה לצד אחותה בתכנית הבישול MKR המטבח המנצח.