רכיבים לתבנית קוגלהוף בקוטר 21 ס"מ:

6-8 תפוחי סמית' בינוניים קלופים ופרוסים לפלחים דקים

3 כפות סוכר חום

1/4 כוס מיץ לימון
1 כפית קינמון

2 כוסות חלב סויה

 1/2 כוס סילאן 

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן זית עדין ועשבוני

1 ו- 1/2 כפיות תמצית וניל

2.5 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס שוקולד מריר קצוץ גס

אופן הכנה:

מכינים את התפוחים:  בקערה מערבבים בעדינות את פלחי התפוחים עם סוכר חום, מיץ לימון וקינמון.

מכינים את בלילת העוגה: מערבבים באמצעות מקצף ידני חלב סויה, סילאן, סוכר, שמן זית ותמצית וניל. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בשנית. מוסיפים שוקולד קצוץ ואת פלחי התפוחים ומערבבים בזהירות באמצעות מרית או כף.

אופים: משמנים היטב את תבנית האפייה, מוזגים באופן אחיד את בלילת העוגה לתבנית ומשטחים מעט את התפוחים לשכבה אחידה. אופים ב-  180 מעלות למשך כ 50 דקות. מצננים קלות, מפדרים במעט אבקת סוכר ופורסים באמצעות סכין משוננת. אפשר בהחלט להגיש לצד גלידת וניל טבעונית.

המתכון באדיבות: מורן יטבת רודניק.
מורן היא תושבת יבנה, נשואה ואם לשני ילדים. בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותקשורת מאוניברסיטת בן גוריון. שוקולטיירית ובשלנית ונהנית מכל רגע! "מורן שוקולד" קיים מזה 6 שנים. העסק מתמקד בסדנאות ופיתוח מוצרים. את רזי השוקולד למדה אצל השוקולטיירית יעל מילשטיין וכמו כולנו; ממשיכה ללמוד כל הזמן באמצעות ניסוי וטעייה, קריאה, קורסים ונסיעות לחו"ל. מורן מעבירה סדנאות מתוקות וסדנאות בישול במגוון מרכזי בישול מהדרום לצפון ומקיימת סדנאות פרטיות בבתי הלקוח ולעסקים.