מבצעים
-
שלישיית תבליני פלאו
₪48המחיר המקורי היה: ₪48.₪39המחיר הנוכחי הוא: ₪39. -
קונפיטורת תפוחים ואגסים
₪25המחיר המקורי היה: ₪25.₪20המחיר הנוכחי הוא: ₪20. -
Grand Prestige Collection
₪80המחיר המקורי היה: ₪80.₪69המחיר הנוכחי הוא: ₪69. -
שלישיית דבש
₪195המחיר המקורי היה: ₪195.₪174המחיר הנוכחי הוא: ₪174. -
ארגז Cantina27 Rose
₪630המחיר המקורי היה: ₪630.₪549המחיר הנוכחי הוא: ₪549. -
שלישיית תערובות תבלינים
₪66המחיר המקורי היה: ₪66.₪48המחיר הנוכחי הוא: ₪48. -
Cantina27 ארגז
₪680המחיר המקורי היה: ₪680.₪599המחיר הנוכחי הוא: ₪599. -
Grand Prestige Collection
₪80המחיר המקורי היה: ₪80.₪69המחיר הנוכחי הוא: ₪69.

המצרכים –
לבצק:
1 כוס קמח תפוחי-אדמה (או 2/3 קמח תפ”א ועוד 1/3 קמח טפיוקה)
1 כוס קמח אורז
1 כוס חלב
2 כפות שמן זית כתית מעולה ועוד שמן זית לשימון התבנית
2 ביצים גדולות
1 כף קורנפלור (כשר לפסח לאוכלי קיטניות)
2 כפיות סוכר
1 שקית אבקת אפיה (שזה כ-2 כפיות, אולי קצת פחות)
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה אבקת שום
1 כפית רוזמרין קצוץ (אפשר גם להשתמש בתבלין רוזמרין יבש כתוש)
1/2 כפית אבקת ג’לטין
תוספות לחלק העליון-
שמן זית כתית מעולה של פתורה – לפחות 3 כפות
מלח גס
עשבי תיבול שאוהבים: רוזמרין, טימין, אורגנו, אזוב וכד’. תערובת תבלינים דרומית של פתורה יכולה להתאים מאוד
אופציה – 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת.
הוראות הכנה-
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר, תוך כדי ערבול במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים, החלב והשמן, ומגבירים למהירות ערבול בינונית עד שמתקבל בצק רך ודביק.
להרטיב את הידיים ולהניח את הבצק בתבנית שטוחה ומשומנת, למתוח את הבצק ולטפוח עליו בידיים רטובות כך שימלא את התבנית באופן אחיד עד קצותיה. בעזרת האצבעות ליצור שקעים על גבי הבצק, שיאספו את הטעם של מה שנפזר למעלה.
להזליף מעל הרבה שמן זית טעים, לפזר מלח גס ועשבי תיבול שאוהבים, ולהכניס לתנור לכ-20-25 דקות, עד שהפוקצ’ה זהובה וריחנית.
המתכון של פוקצ’ה כשרה לפסח באדיבות לקוחה מסורה, כרמית בן מרדכי.
רוצים שהמתכון שלכם יופיע באתר פתורה? שלח לנו אותו בצירוף הפרטים שלכם ל- [email protected] ואולי תקבלו מאיתנו מתנה.