מבצעים
-
שמן זית פיקואל 500 מ"ל
₪52המחיר המקורי היה: ₪52.₪45המחיר הנוכחי הוא: ₪45. -
רביעיית ממרחים
₪99המחיר המקורי היה: ₪99.₪94המחיר הנוכחי הוא: ₪94. -
Cantina 27 Rose
₪105המחיר המקורי היה: ₪105.₪95המחיר הנוכחי הוא: ₪95. -
שלישיית תבליני פלאו
₪48המחיר המקורי היה: ₪48.₪39המחיר הנוכחי הוא: ₪39. -
פולי קפה ערביקה
₪45המחיר המקורי היה: ₪45.₪35המחיר הנוכחי הוא: ₪35. -
Jerusalem Experience
₪149המחיר המקורי היה: ₪149.₪134המחיר הנוכחי הוא: ₪134. -
שמן זית קורנייקי 2 ליטר
₪149המחיר המקורי היה: ₪149.₪139המחיר הנוכחי הוא: ₪139. -
פישולין ממסיק מוקדם
₪69המחיר המקורי היה: ₪69.₪62המחיר הנוכחי הוא: ₪62.

המצרכים –
לבצק:
1 כוס קמח תפוחי-אדמה (או 2/3 קמח תפ”א ועוד 1/3 קמח טפיוקה)
1 כוס קמח אורז
1 כוס חלב
2 כפות שמן זית כתית מעולה ועוד שמן זית לשימון התבנית
2 ביצים גדולות
1 כף קורנפלור (כשר לפסח לאוכלי קיטניות)
2 כפיות סוכר
1 שקית אבקת אפיה (שזה כ-2 כפיות, אולי קצת פחות)
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה אבקת שום
1 כפית רוזמרין קצוץ (אפשר גם להשתמש בתבלין רוזמרין יבש כתוש)
1/2 כפית אבקת ג’לטין
תוספות לחלק העליון-
שמן זית כתית מעולה של פתורה – לפחות 3 כפות
מלח גס
עשבי תיבול שאוהבים: רוזמרין, טימין, אורגנו, אזוב וכד’. תערובת תבלינים דרומית של פתורה יכולה להתאים מאוד
אופציה – 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת.
הוראות הכנה-
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר, תוך כדי ערבול במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים, החלב והשמן, ומגבירים למהירות ערבול בינונית עד שמתקבל בצק רך ודביק.
להרטיב את הידיים ולהניח את הבצק בתבנית שטוחה ומשומנת, למתוח את הבצק ולטפוח עליו בידיים רטובות כך שימלא את התבנית באופן אחיד עד קצותיה. בעזרת האצבעות ליצור שקעים על גבי הבצק, שיאספו את הטעם של מה שנפזר למעלה.
להזליף מעל הרבה שמן זית טעים, לפזר מלח גס ועשבי תיבול שאוהבים, ולהכניס לתנור לכ-20-25 דקות, עד שהפוקצ’ה זהובה וריחנית.
המתכון של פוקצ’ה כשרה לפסח באדיבות לקוחה מסורה, כרמית בן מרדכי.
רוצים שהמתכון שלכם יופיע באתר פתורה? שלח לנו אותו בצירוף הפרטים שלכם ל- [email protected] ואולי תקבלו מאיתנו מתנה.