מבצעים
-
Midnight Collection
₪525Original price was: ₪525.₪450Current price is: ₪450. -
Black Olives & Honey
₪99Original price was: ₪99.₪85Current price is: ₪85. -
טחינה גולמית טבעית
₪30Original price was: ₪30.₪27Current price is: ₪27. -
תמר מג'הול ג'מבו פרימיום
₪55Original price was: ₪55.₪49Current price is: ₪49. -
All In Wine
₪199Original price was: ₪199.₪189Current price is: ₪189. -
מארז 4 בקבוקים סיידר mix
₪75Original price was: ₪75.₪72Current price is: ₪72. -
רביעיית ממרחים
₪99Original price was: ₪99.₪94Current price is: ₪94. -
ארגז Cantina27 Rose
₪630Original price was: ₪630.₪549Current price is: ₪549.
המצרכים –
לבצק:
1 כוס קמח תפוחי-אדמה (או 2/3 קמח תפ”א ועוד 1/3 קמח טפיוקה)
1 כוס קמח אורז
1 כוס חלב
2 כפות שמן זית כתית מעולה ועוד שמן זית לשימון התבנית
2 ביצים גדולות
1 כף קורנפלור (כשר לפסח לאוכלי קיטניות)
2 כפיות סוכר
1 שקית אבקת אפיה (שזה כ-2 כפיות, אולי קצת פחות)
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה אבקת שום
1 כפית רוזמרין קצוץ (אפשר גם להשתמש בתבלין רוזמרין יבש כתוש)
1/2 כפית אבקת ג’לטין
תוספות לחלק העליון-
שמן זית כתית מעולה של פתורה – לפחות 3 כפות
מלח גס
עשבי תיבול שאוהבים: רוזמרין, טימין, אורגנו, אזוב וכד’. תערובת תבלינים דרומית של פתורה יכולה להתאים מאוד
אופציה – 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת.
הוראות הכנה-
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר, תוך כדי ערבול במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים, החלב והשמן, ומגבירים למהירות ערבול בינונית עד שמתקבל בצק רך ודביק.
להרטיב את הידיים ולהניח את הבצק בתבנית שטוחה ומשומנת, למתוח את הבצק ולטפוח עליו בידיים רטובות כך שימלא את התבנית באופן אחיד עד קצותיה. בעזרת האצבעות ליצור שקעים על גבי הבצק, שיאספו את הטעם של מה שנפזר למעלה.
להזליף מעל הרבה שמן זית טעים, לפזר מלח גס ועשבי תיבול שאוהבים, ולהכניס לתנור לכ-20-25 דקות, עד שהפוקצ’ה זהובה וריחנית.
המתכון של פוקצ’ה כשרה לפסח באדיבות לקוחה מסורה, כרמית בן מרדכי.
רוצים שהמתכון שלכם יופיע באתר פתורה? שלח לנו אותו בצירוף הפרטים שלכם ל- [email protected] ואולי תקבלו מאיתנו מתנה.