המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

קובנה דבש שמן זית ושום קונפי

קובנה על שולחן חג

מתכון ראש השנה – קובנה דבש, שמן זית ושום קונפי

מתכון מופלא וחגיגי לכבוד שולחן ראש השנה המפואר, אותו יצרה אלונה אייזנברג, אופה מקומית ויוצרת אירועים קולינריים.

 

מצרכים לקובנה בקוטר 26:

½ ק”ג קמח

½ כף שמרים יבשים

½ כף מלח הימלאיה

2 כפות דבש גולמי טהור מפרחי הדרים

1.5 כוסות מים

שמן זית פיקואל להברשה

 

לשום קונפי (אפשר גם להחליף בצנצנת קונפי מוכן של פתורה):

שיני שום קלופות מ-2 ראשי שום

כוס שמן זית פיקואל (אם אתם אוהבים טעם נטרלי יותר אפשר להחליף בזן ברנע)

אופן הכנה:

+ מכינים בצק: בקערת ערבוב שמים קמח, שמרים ומלח ומערבבים.

+ מוסיפים דבש ומים ולשים 3-4 דקות לקבלת בצק חלק. מברישים בשמן זית ומכסים במגבת לחה להתפחה של שעה וחצי.

+ בינתיים מכינים שום קונפי: בקלחת קטנה שמים שיני שום, מכסים בשמן זית ומבשלים על הלהבה הקטנה ביותר בבעבוע עדין מאוד 30-40 דקות עד ששיני השום רכות מאוד. מצננים.

+ מעצבים ואופים: מחממים תנור ל-175 במצב טורבו. מרפדית תבנית עגולה בנייר אפייה.

+ מעבירים את הבצק למשטח מקומח ובעזרת קלף או סכין מחלקים אותו ל-12 חלקים שווים.

+ מכדררים כל חלק לכדור, מכסים במגבת ומשהים למנוחה של 15 דקות.

+ משמנים מעט את משטח העבודה ופותחים כל כדור לעיגול, מניחים במרכזו 1-2 שיני שום ומזלפים מעט מהשמן של הקונפי. סוגרים את צידי הבצק כלפי המרכז בסגירת מעטפה ומגלגלים (ראו בסרטון באינסטגרם). מניחים בתבנית.

+ מתפיחים 15-20 דקות להכפלת הנפח.

+ אופים 20-30 דקות עד להזהבה עמוקה ובסיום האפייה מברישים במעט השמן של הקונפי.

 

!

בתאבון

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן