המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

קרפצ’יו טונה אדומה וטפנד זיתים

קרפצ'יו טונה אדומה וטפנד זיתים

טונה אדומה נחשבת לאחד הדגים העשירים ביותר באומגה 3, הטעם שלה נהדר והיא משתלבת מצוין במנות עתירות ירקות ועשבי תיבול. במנת הקרפצ’יו משתמש דור אבן ממסעדת הדגים “מרגוזה” בשוק הכרמל בפרוסות דקיקות של טונה אדומה נאה, אותה הוא משדך לטפנד זיתים ביין שטעמו דומיננטי, עגבניות מגורדות, שקדים ועלי זעתר טריים.

זוהי מנת פתיחה מרעננת, יפה, צבעונית וחגיגית, שתתאים כמעט לכל אירוע. היא מאוד פשוטה להכנה והיא גם בריאה מאוד וכוללת מרכיבים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים. את הטונה האדומה, הירקות ועשבי התיבול מתבל אבן בכמות נדיבה של שמן זית כתית מעולה מזן פיקואל העדין והפירותי. שמן הזית מדגיש את טעמי חומרי הגלם ומוסיף להם מליחות וחריפות קלילה, והופך את המנה לעסיסית הרבה יותר.

קרפצ'יו טונה אדומה וטפנד זיתים

מצרכים:

60 גר’ טונה אדומה נקייה, ללא סיבים

כף גדושה טפנד זיתים שחורים ביין

2 כפות עגבניה מגורדות בפומפייה

מלח

פלפל שחור

מיץ לימון

שמן זית כתית מעולה מזן פיקואל

חופן שקדים פרוסים קלויים

עלי זעתר טריים משני גבעולים

פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות דקות (לפי הטעם)

קרפצ'יו טונה אדומה וטפנד זיתים

אופן ההכנה:

מתבלים את רסק העגבניות המגורדות בחצי כף שמן זית כתית מעולה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

פורסים את הטונה לפרוסות דקות ככל הניתן ומסדרים על גבי צלחת הגשה שטוחה.

מתבלים את הטונה במעט מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.

מפזרים מעל הטונה בצורה אסתטית את טפנד הזיתים, רסק העגבניות, השקדים, עלי הזעתר ופרוסות הפלפל החריף.

מזלפים מעל שמן זית כתית מעולה בנדיבות, ומגישים.

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן