המשלוח חינם בקנייה מעל ₪350

רוטב כוסברה ושמן זית

רוטב הכוסברה הוא בעל צבע ירוק עז וזוהר, וניתן בקלות גם להפוך אותו לממרח – אם פשוט לא מוסיפים לו מים. כמות המים משתנה, בהתאם למרקם הרצוי ולגודלו של צרור הכוסברה.

הרוטב מכיל שמן זית, אשר הופך אותו לבריא ובעל ערכים תזונתיים חשובים לתזונה שלנו. וכן, גם טעים מאוד

מרכיבים:

1 צרור גדול כוסברה, שטוף וקצוץ גס

מיץ מלימון גדול ועסיסי

1-2 שיני שום, קלופות

5-6 אגוזי קשיו, או אגוז אחר כלשהו, לא קלוי

¾ כוס שמן זית כתית מעולה

3/4 -1/4  כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1.    בקערת מעבד מזון עם להב הפלדה, מניחים את השום, האגוזים והכוסברה, ומעבדים.
2.    מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית, תוך כדי פעולת המעבד.
3.    מוסיפים מים לפי הטעם, עד לקבלת המרקם הרצוי (אני אוהבת את הרוטב הזה נוזלי יחסית).
4.    ממליחים ומפלפלים, ומעבדים שוב. מתקנים תיבול במידת הצורך.

שומרים את רוטב הכוסברה ושמן הזית במקרר בצנצנת זכוכית, הרוטב נשמר כשבוע. טעים כמטבל לירקות, כרוטב לאורז או לקטניות, לסלטים, לטחינה ועוד.

 

שתפו את התוכן
0
    0
    עגלת הקניות
    העגלה ריקהחזרה לחנות
        דילוג לתוכן