בתקופה בה כולנו מבלים את מרבית הזמן בבית ואכילה היא הספורט הלאומי החדש, חשוב יותר מתמיד לשמור על תזונה בריאה. אם עבורנו המבוגרים מדובר במשימה מאוד לא פשוטה, מה יגידו הילדים? ואיך גורמים להם להחליף את הבמבה והשוקולד במאכלים מזינים יותר?

לטובת המטרה החשובה, רקחה עבורנו פיית המטבח הבריא והמאמנת איריס גרינשפון צמד רטבים שיהפכו את צריכת הירקות של ילדיכם לחוויה מהנה. הבסיס לשני הרטבים הוא שמן זית כתית מעולה, ומכיוון שקהל היעד במקרה זה הוא ילדים, בחרה גרינשפון בשמן הזית העדין ביותר שלנו: פיקואל. "כשמדובר בילדים אני ממליצה על שמן זית ניטרלי, מעודן, ללא טעמים דומיננטיים. כך נרגיל את ילדינו לשומן הבריא הזה והם ילמדו לאהוב ולשלב אותו בתזונה הים תיכונית המומלצת".

הענק הירוק: רוטב/ממרח משגע ומאוד מודולרי
מצרכים:
כוס עלי/עלעלי פטרוזיליה/כוסברה
רבע כוס שמן זית פיקואל
חצי כפית מלח גס
אופן הכנה:
להכניס את כל הרכיבים לתוך בלנדר חזק ולערבל.
ניתן לשלב בסלט, למרוח בכריך או לכבד תבשילים. גם הצבע משגע!

רוטב מיסו ושמן זית
מצרכים:
כף משחת מיסו (אם אין, ניתן להחליף ברוטב סויה)
כף לימון סחוט
כף סילאן
4 כפות שמן זית כתית מעולה מזן פיקואל
אופן הכנה:
לערבב הכל עם כף. להגיש עם ירקות חתוכים, לשלב בסלט ואפילו מעל תבשילים

איריס גרינשפון היא מומחית בשינוי הרגלים לאורח חיים בריא לילדים ומשפחות. היא מרצה בכל הארץ וכותבת תוכניות העשרה, מעבירה סדנאות טעימות, מדריכת כושר מוסמכת לילדים כבדי משקל ועוד. "השילוב של כל מי שאני הוא הליבה של בריאות בכפיות קטנות: פרקטיקה, הומור, אהבה לאוכל, סלידה מחוקים, כל אלו יצרו גישה מנצחת".