מבצעים
-
חלת דבש
₪45Original price was: ₪45.₪42Current price is: ₪42. -
Cranberries Gin
₪35Original price was: ₪35.₪30Current price is: ₪30. -
Appetizing compact
₪179Original price was: ₪179.₪159Current price is: ₪159. -
קפה שחור Brown
₪24Original price was: ₪24.₪20Current price is: ₪20. -
ממרח טחינה עם וניל
₪40Original price was: ₪40.₪35Current price is: ₪35. -
זיתים שחורים במלח
₪25Original price was: ₪25.₪18Current price is: ₪18. -
סט פותחן יין חשמלי
₪69Original price was: ₪69.₪59Current price is: ₪59. -
All In Wine
₪199Original price was: ₪199.₪189Current price is: ₪189.
את שמן זית אני רוכשת ישר מהמגדל, חשוב שיהיה שמן זית כתית מעולה. אפשר לבחור ממבחר זני הזיתים נבאלי, פיקואל, פישולין, סורי וברנע הניחנים באיכות גבוה, טעם אצילי וחמיצות נמוכה מאוד. ישנן שתי שיטות לביצוע.
השיטה החמה- מחממים את השמן עם חומרי הטעם לחום של 40 מעלות. חשוב לשמור על חום זה למשך 30 דקות ולא לעבור אותו כדי להימנע מחמצון השמן. לכן חשוב להשתמש במד חום ולחמם את השמן על להבה נמוכה מאוד ולגלות ערנות – בכל פעם שהשמן עובר את ה40 מעלות, מסירים את הסיר מהאש למספר דקות. לאחר מכן טוחנים ומסננים. מאחסנים במשך יומיים שלושה בצנצנת נקייה. מקץ כמה ימים השמן סופג טעמים וצבעים ואז מוכן לשימוש.
השיטה הקרה- טוחנים במעבד מזון את חומרי הטעם והצבע יחד עם השמן. ומאחסנים למשך כמה ימין ואז מסננים. חשוב להדגיש שלא כדאי לשמור את השמנים הארומאטיים זמן רב. נוכחות החומרים הזרים עשויה לפגום באיכות השמן לאחר 3 – 4 שבועות.
שמן בזיליקום
ליטר שמן זית, ½ ק”ג בזיליקום, מעט מלח, מכינים במעבד מזון לפי השיטה הקרה
שמן תפוזים
ליטר שמן זית, ¼ ק”ג קליפות תפוז ( בלי הציפה הלבה), מכינים לפי השיטה החמה
שמן עגבניות מיובשות
ליטר שמן זית, ½ ק”ג עגבניות מיובשות, מעט מלח, מבשלים את העגבניות המיובשות במשך 25 דקות מסננים, סוחטים ומכינים לפי השיטה הקרה.
המתכון פרי יצירתה של השפית איריס לוי