חורף. מגיפה. אנחנו מבלים לא מעט זמן בבית. נצלו אותו להכין נשנושים בריאים וטעימים לכל המשפחה – שיחזיקו אתכם לפחות עד ארוחת הערב

בכל בית מגיע הרגע הזה ביום בו הילדים נהיים רעבים, או בא להם משהו לאכול, וזה תמיד תמיד קורה לפני ארוחת הצהריים או הערב. כדי להקדים תרופה למכה ולשחרר אתכם לפחות בחמישים אחוז (טוב, ארבעים), הכנו עבורכם כמה רעיונות שווים במיוחד לנשנושים כיפיים לכל המשפחה, כאלה שהילדים יזללו בלי לחשוב פעמיים. אבל לא מדובר רק בנשנושים טעימים, אלא גם בכאלה מזינים, או לפחות לא מזיקים כמו שנשנושים חביבים אחרים יכולים להיות (אין לנו שום דבר נגד חטיפים. ובכל זאת). והכי חשוב – גם אתם, המבוגרים, תזנבו מהצלחת בשמחה.

ירקות ופירות עם מתבלים וריבות

נתחיל בהכי בסיסי: ירקות ופירות חתוכים. אבל רגע, לא סתם. נכון, זה קצת מנג’ס לעמוד ולחתוך ירקות כשאפשר לתקוע להם קרקרים ביד, אבל רצינו בריא, לא? אז פנו לעצמכם כמה דקות והשקיעו בחיתוך נאה של ירקות צבעוניים – מלפפונים, עגבניות, פלפלים בצבעים שונים, גזר, קולורבי, אפילו צנונית אם הילדים זורמים. אל תשכחו כמובן שמן זית כתית מעולה וקצת מלח, שללא ספק ישדרג את הטעם של הירקות ויוסיף להם רעננות נעימה. וודאו שאתם משתמשים בשמן זית כתית מעולה, ישראלי, מזיתים שגדלים ממש פה, רצוי גם שיהיה בעל תו איכות של ענף הזית. איך תדעו באיזה זן לבחור? יש לנו כמה עצות, ממש כאן.

לכל אלה כדאי ואפילו מומלץ לצרף ממרח איכותי, על תקן מתבל שייתן עוד טעם. גם במקרה הזה, אם אנחנו כבר בעניין של בריאות, וודאו כי אתם משתמשים בממרחים ללא חומרים משמרים, כאלה שהכי קרובים לממרחים שאתם מכינים בעצמכם בבית. בין אם זה זעתר או טפנד זיתים ירוקים שחביבים מאוד על ילדים, ולמתקדמים יותר יש גם לימונים כבושים בשמן זית, פסטו רוסו, פלפלים צהובים בשמן זית או עגבניות מיובשות וזעתר. כל הנ”ל אגב, יילכו מעולה גם עם קרקרים.

רוצים להשקיע טיפה יותר? לכו על סלט עגבניות שרי בשמן זית.

סלט עגבניות שרי בשמן זית

קרדיט: חיים יוסף

את אותו הדבר בדיוק אפשר לעשות עם פירות וריבות, אם אתם בשום אופן לא יכולים לוותר כרגע על המשהו המתוק: השקיעו וחתכו מגוון מפירות העונה – בננות, תפוזים, תותים, תפוחים, אגסים או כל מה שאוהבים אצלכם, ושדכו להם מתבל בדמות ריבת תות שדה, ריבת פירות יער, ריבת רימונים בדבש או אפילו דבש טהור. ממש ככה. ואם בדבש עסקינן – גם פה כדאי לשים לב באיזה דבש אתם בוחרים: לכו על דבש שאינו עובר חימום, שמיוצר ברמה גבוהה וללא כל תוספת סוכר.

נשנושי פיתה עם שמן זית וזעתר

עוד טריק בסיסי וחמוד שישאיר את הילדים (ואתכם) שבעים יחסית הוא נשנושי פיתה עם שמן זית וזעתר. אם אתם לוקחים את עניין הבריאות ברצינות יש בשוק פיתות בריאות יותר (הכל יחסי) מקמח כוסמין, אבל גם פיתות רגילות יעבדו יופי עם מריחה נדיבה של זעתר בשמן זית, כמה דקות בטוסטר אובן או בתנור ויש לכם יופי של נשנוש – מחוץ לארוחה או במסגרתה.

עם טיפ טיפה יותר מאמץ הנשנוש יהפוך כבר לארוחה אהובה בפני עצמה, הלא היא הפיצה פיתה, אבל כזאת של המשקיעים.

נשנושי צ’יפס

בואו נודה בזה, אין באמת משהו שכיף יותר לנשנש מצ’יפס. אבל הוא לא חייב להיות ממש מזיק – אפשר גם להכין כזה לבד מתפוחי אדמה, בטטות וסלק (ושמן זית כתית מעולה, כמובן). אם הילדים זורמים על טעמים קצת יותר ייחודיים, יש לנו מתכון גם לצ’יפס חצילים בשמן זית שעם קצת גבינת פרמזן מגורדת מעל – הוא הופך לנשנוש גורמה של ממש.

נשנושי גרנולה

עם קצת יוגורט, חלב או סתם ככה ישר מהצנצנת – גרנולה היא נשנוש כיפי ומתקתק שגם עונה על הצורך בסוכר שמה לעשות, יש לכולנו לפעמים. ואם מכינים אותה בבית היא אפילו יותר טעימה, ובטוח שיותר בריאה. איך? הנה המתכון.

נשנשו משהו

קרדיט: ליאורה אלקיים

נשנושים מתוקים

כן, חזרנו לידידינו משכבר הימים – המתוק. נכון שלא בריא לצרוך אותו בכמויות, אבל עדיין מדובר בסוג של נחמה. ואם כבר נחמה, שתהיה אחת איכותית, לא ככה? לא הרבה מודעים לזה אבל שמן זית הוא חומר גלם נהדר לשימוש גם במתוקים, ולנו יש כמה רעיונות שווים במיוחד למתוקים איכותיים על בסיס שמן זית. גם הפעם, לא לשכוח – כתית מעולה, איכותי, ישראלי, בעל תו איכות. כי מגיע לנו את הכי טוב שאפשר. במיוחד עכשיו.

בראוניז שמן זית ופיסטוק

ביסקוטי שמן זית

מאפינס לימון ושמן זית עם סולת ושקדים

גלידת שמן זית (אז מה אם חורף? בבית חם)

עוגיות שמן זית ויין אדום