מרק שורשים מקומי עם צ’יפס ארטישוק ירושלמי

כשהחורף נפרש בעדינות סביב, סיר מרק שורשים מקומי כבר מתבשל על הכיריים, שופע ומפיץ את ריחות העונה וטעמי האדמה.

מתכון מופלא אותו יצרה נורה המוכשרת, המתמחה במטבח מקומי ומדריכה סיורים קולינריים.

 

חומרים:

4 כרישות בינוניות פרוסות לעובי 1 ס”מ, רק החלק הלבן

2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים גס

4 תפוחי אדמה רצוי צהובים בלדי קלופים וחתוכים לקוביות של 2X2 ס”מ

1 שורש סלרי מנוקה, קלוף וחתוך לקוביות

1 ראש שומר מנוקה וחתוך לקוביות

1/4 כוס שמן זית מזן פישולין

חצי כוס יין לבן יבש

חופן עלי מרווה טריים

חופן עלי קורנית או צתרה טריים

מלח ופלפל גרוס טרי

2 כוסות ציר ירקות

מים לכיסוי

 

לקישוט:

ארטישוק ירושלמי

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מאדים כרישה ובצל עם שמן זית, מרווה וקורנית/ צתרה עד שקיפות.
  2. מוסיפים את שאר השורשים, מערבבים וממשיכים לאדות לפחות לעוד 10 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  3. מוזגים יין לבן ומניחים לאלכוהול להתאדות. לוקח כדקה.
  4. מוסיפים ציר ירקות ומים עד כיסוי, ממליחים ומפלפלים. סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה. כשרותח מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שכל הירקות רכים מאוד.
  5. טוחנים את המרק למרקם חלק מאוד בבלנדר סטיק או בלנדר רגיל.
  6. לצ’יפס ארטישוק ירושלמי: מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הארטישוק ופורסים לפרוסות דקיקות. מניחים על תבנית עם נייר אפייה. מברישים עם שמן זית ומלח ואופים בתנור 7-10 דקות עד שהארטישוק מתכהה ומרקמו נהיה פריך.

להגשה:

מוזגים מרק לקערה ומוסיפים 3 פרוסות צ’יפס ארטישוק מעל.

מזלפים שמן זית ומגישים.