מתכון נפלא לשולחן הפסח וכמובן גם ליתר ימות השנה, אותו יצרו השפים אורי צור ועמית אמיר מ-“טרטוריה מקומית” אשר נמצא ביישוב שומרה בגליל המערבי.

 

חומרי גלם למנה עבור 2-3 אנשים:

2 תפוחי אדמה בינוניים

100 גרם פילה של דג ים טרי

זרעי חרדל מותססים

בצל סגול פרוס דק

עלים טריים של חרדל (עדיף קטנים) וחומעה

בצל ירוק פרוס

מיץ לימון

שמן זית קורטינה

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

מכניסים תפוחי אדמה בינוניים עטופים בנייר כסף למדורה, עדיף על גחלים אדומות ולא אש משתוללת, וצולים אותם עד שהם שרופים מבחוץ ורכים מבפנים.

כאשר תפוחי האדמה מוכנים, חוצים אותם באמצע בעוד הם חמימים ורכים ומגרדים את תוכנם לקערה עם כף, אפשר גם להכניס קצת מהחלק שרוף.

מועכים עם מזלג ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.

פורסים את פילה הדג לחתיכות לא קטנות מדי, שיישאר במה לנגוס.

בקערה מכינים סלט מעלי החרדל והחומעה (אם הם גדולים, קורעים חתיכות עם הידיים לקערה) ומוסיפים את הבצלים הירוק והסגול והדג הנא.

מתבלים עם כפית קטנה של זרעי חרדל מותססים, קצת מנוזל ההתססה, שפריץ לימון טרי, מלח גס ופלפל שחור טחון גס.

מערבבים את הסלט עם הידיים וטועמים שטעים.

אופן ההגשה:

מניחים בצלחת גבעות קטנות של תפוחי האדמה החמים, ולידם מהסלט דג נא, בוזקים שמן זית בנדיבות על הכל ונהנים מהביס החם קר-מרענן-נמס הזה.

מומלץ לשלב לצד כוס יין לבן Cantina27 מענבי שרדונה.

חג שמח ובתאבון