לקראת החגים ביקשנו מהבשלנית והמארחת מיקה פודארט לנדב את המתכון האישי שלה ל”פוקצ’ת הפתעות”. למה הפתעות? כי מיקה אוהבת “להסליק” בכל פעם תוספת מעניינת שמתגלה לסועד רק בשלב האכילה. במתכון הנוכחי הוטמע בתוך הפוקצ’ה קונפי שום, אבל ניתן כמובן לשלב תוספות שונות ומגוונות, כיד הדמיון הטובה עליכם.

כשזה מגיע לשמן הזית לעומת זאת, אין הרבה מרחב תמרון- מכיוון שהוא מהווה בסיס דומיננטי לטעמו של המאפה, הקפידו להשתמש בשמן זית כתית מעולה.

מתכון ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות-

מצרכים:

350 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית שטוחה של מלח
3 כפות שמן זית כתית מעולה
כוס וחצי מים חמימים

אופן הכנה:

מערבבים את המים ושמן הזית.
בנפרד מערבבים את כל היבשים.
שופכים את הנוזלים לקערת היבשים.
מערבבים היטב ידנית במשך 5 דקות, לקבלת בלילה נוזלית.
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה, כשעה וחצי.
בינתיים מכינים את התוספות, למשל קונפי שום (מתכון)

מעבירים את הבצק שתפח לתבנית משומנת, כך שהתערובת מגיעה ל-2/3 מגובה התבנית.
מניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
מטמינים את שיני השום בבלילה.
מפזרים מעל הבלילה רוזמרין/טימין/מלח גס, פלפל גרוס ומזלפים שמן זית.
ממתינים רבע שעה נוספת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
אופים במשך 30-40 דקות, עד שהפוקצ׳ה מזהיבה.
מוציאים מהתנור ושופכים כמות נדיבה של שמן זית.

מיקה פודארט מארחת בביתה היפואי ארוחות שף מפנקות שמחברות בין אנשים וטעמים, מנחה סדנאות בישול בארץ ובעולם ומוציאה טיולים קולינריים לגאורגיה, ובקרוב גם לאוזבקיסטן.